Друштво

Бечејци за Марину

У току је хуманитарна акција под називом „Бечејци за Марину“ у организацији Канцеларије за младе општине Бечеј, Бечејског удружења младих и Градског позоришта. Током ове акције прикупљаће се новчана помоћ за лечење и рехабилитацију наше суграђанке двадесетседмогодишње Марине Ковачев. Марини је недавно одстрањен тумор у чеоном делу мозга, глиобластом, што спада у један од најагресивнијих примарних тумора мозга. Операција је била успешна али један део није могуће уклонити те је спроведена и радиолошка терапија. У наредних пет месеци неопходно је спроводити хемотерапије током којих је потребно јачати њен имуни систем.

Током новембра и децембра реализоваће се низ културно уметничких догађаја, а све је почело 3. новембра када је била изведена победничка представа овогодишњег Бефемона, под називом „Едит Пјаф“ у извођењу Милене Живановић. Након тога 8. новембра Омен театар из Београда извео је представу под називом „Три лица огледала“.

У петак 17. новембра од 22 часа у Градском позоришту наш локални бенд „Фингербанг“ ће одржати концерт, а следећег петка 24. новембра биће приказана представа за децу под називом „Принц проводаџија“. Што се децембра тиче оно што је за сада познато јесте да ће првог викенда, тачније у суботу 2. децембра концерт одржати бенд „Фискални рачун“.

Према речима организатора интересовање за ову хуманитарну акцију је велико јављају се људи да помогну како у организационом смислу тако и новчано, а Марина је свакако то заслужила јер је у многоме задужила овај град својим активизмом у последњих неколико година.

Жиро рачун за уплате: 340-32295876-73, Ерсте банка

Девизни рачун: SWIFT:GIBAATWG  IBAN RS35340000003229587673

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *