Спорт

Бечејцима два пехара

Џудо клуб Младост из Бечеја је у суботу 6. октобра у хали УСКАО „Ђорђе Предин – Баџа“ успешно организовао традиционални 21. Међународни и 11. Меморијални џудо турнир „Жељко Николић“ за полетарце, млађе пионире и кадете, на којем је учествовало 223 такмичара из 33 клуба из Мађарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.
Домаћи такмичари су били веома добри на свом „терену“ па су златне медаље освојили кадет Александар Стојков, у категорији до 90 килограма, као и млађи пионири Сузана Јоксимовић, у категорији до 36 килограма и Дарио Мушћет, у категорији до 55 килограма. Сребрне медаље су припале млађим пионирима Анђели Проданов, у категорији +56 килограма, Луки Шијачком, у категорији до 50 килограма, Марчелу Берчеку, у категорији до 66 килограма и Леону Бенковичу, у категорији +66 килограма. Бронзане медаље су такође освојене у конкуренцији млаћих пионира, а понели су их Уна Иванишевић, у категорији до 52 килограма и Мирослав Стојановић, у категорији до 42 килограма.
Млађи пионири нашег клуба су били заиста на висини задатка па су им заслужено припала два пехара за најбоље екипе у конкуренцијама млађих пионирки, које су освојиле 15 поена и млађих пионира који су укупно освојили 25 поена.
Најуспешнија екипа у конкуренцији полетарки била је Славија из Новог Сада са укупно 19 поена, док су код полетараца најбољи били такмичари Југовића из Каћа (17), Џудисткиње Бамбија из Пожаревца су биле најуспешније у конкуренцији кадеткиња, док су такмичари Славије били најбољи у конкуренцији кадета.
Свеукупни победник у свим узрасним категоријама био је Џудо клуб Славија из Новог Сада.
Меморијал „Жељко Николић“ освојио је Лука Ковачевић из Џудо клуба Цемент из Беочина. Он је у конкуренцији млађих пионира, у категорији +66 килограма, у којој се иначе својевремено и такмичио Жељко Николић, у финалном мечу савладао Леона Бенковича из бечејске Младости, па му је заслужено припао победнички пехар и награда од 100 евра, коју је и ове године породица Николић наменила победнику овог Меморијала.
Током свечаног отварања овог изузетног спортског догађаја присутнима се обратио Дејан Каприш, председник Савеза спортова општине Бечеј пожелевши свим учесницима спортску срећу и квалитетно такмичење. Гости бечејског клуба тога дана биле су легенде и велика имена српског џудоа Павле Бајчетић и Проф. др Славко Обадов, а свечану церемонију отварања овог турнира улепшале су планице Плесног клуба „Макс Денс“ из Бечеја својим добро познатим изведбама.
Иако је ове године у Бечеју било мање такмичара него раније може се слободно рећи да је бечејски џудо клуб по ко зна који пут положио испит када је у питању организација великих спортских догађаја. Љубитељи џудоа су могли само да уживају у наступима младих такмичара и приказаном квалитету који је и ове године красио турнир у Бечеју.

Синиша Ерак