Спорт

Бечејцима три златне медаље

КАЈАК – МИНИ КАЈАК И ПИОНИРСКА ЛИГЕ СРБИЈЕ

Треће коло Мини кајак и пионирске лиге Србије одржано је у суботу 6. јула у Бачкој Паланци а малобројна експедиција најмлађих такмичара Кајак кану клуба Бечеј предвођена тренером Владиславом Живановићем је и овог пута била на висини задатка.
Најуспешнији представник нашег клуба у овом колу био је Залан Сирбик који је освојио две златне медаље у генерацији миникајакша рођених 2009. године. Он је био најбржи у дисциплини МК-1 на 1.000 метара, где је Марк Беркеш заузео десето место, а њих двојица су чинили и најуспешнију посаду у дисциплини МК-2 на 500 метара, где су се заслужено попели на највиши степеник победничког постоља.
Веома добру форму потврдио је и Матеја Молнар, који је у узрасту такмичара рођених 2008. године у дисциплини МК-2 на 1.000 метара дошао до још једне златне медаље у овогодишњем циклусу Мини кајак лиге, а Мате Беркеш је до циља дошао као шестопласирани у тој дисциплини. Њих двојица су у дисциплини МК-2 на 500 метара освојили сребрну медаљу.
Филип Басарић је био четврти, док је Александар Стојачић до циља стигао на 17. позицији у дисциплини МК-1 на 1.000 метара у генерацији миникајакаша рођених 2006. године. Бечејски двојац Филип Басарић и Никола Перишић је у дисциплини МК-2 на 500 метара заузели четврту позицију.
Са освојених 148,5 бодова бечејски миникајакаши су заузели шесту позицију генералном поретку клубова у конкуренцији 22 екипе а треба истажи да је петопласирани Тисин цвет из Сенте имао само бод више од наше екипе, а треба истаћи да су Сенћани наступили у 12 трка док су се наши миникајкаши такмичили у само шест дисциплина. И то је довољан податак да се разуме колико квалитетна екипа миникајакаша стасава у бечејском клубу, која иако малобројна бележи резултате које је сврставају у сам врх наше државе.
Масимо Штевин је заузео пето место у дисциплини К-1 на 1000 метара у конкуренцији пионира, односно у узрасту такмичара рођених 2005. године и донео нашем клубу јединих 19 бодова којим је ККК Бечеј заузео 12. место у генералном пласману.
Последње четврто коло Мини кајак и пионирске лиге Србије ће бити одржано у Бечеју, у суботу 27. јула када ће бити организована и традиционална регата „Трофеј Бечеја 2019“.

Синиша Ерак