Спорт

Бечејска Десетка 2022.

Атлетски Клуб Бечеј и Канцеларија За Младе Општине Бечеј организују пето по реду издање Бечејске десетке, у суботу 9. Априла 2022. У питању је атлетска трка која се и ове године одржава у нашем граду са циљем промовисања спорта и здравог начина живљења као и представљање нашег града са богатом спортском историјом. Поред главне трке на 10км, биће одржана и трка на 5км као и девет дечијих трка за децу предшколског узраста и ученике осам разреда Основних Школа.
Старт трке на 5 и 10км је у суботу, 9. Априла у 12:00 са трга, трчи се Зеленом улицом, затим Ловачком, па долмом, крај Тисе, около Видиковца и назад ка тргу, Зеленим корзом, један (5км) или два оваква круга (10км). Овим путем Вас обавештавамо да ће поменуте улице бити затворене за саобраћај од 10:00 до 14:00 часова.
Старт дечијих трка је у 10:00 на тргу.
По процени организатора, очекује се преко три стотине тркача из целе Србије, па овом приликом молимо све грађане добре воље да нам се придруже и својим присуством на тргу или дуж стазе подрже догађај.
Уколико неко жели да волонтира у смислу координације и усмеравања тркача на стази раскрсницама/окретницама, додавања воде и окрепе тркачима, волонтирање на старту/циљу и сл., те том приликом буде део великог догађаја у нашем граду па у знак захвалности добије јединствену мајицу овогодишњег догађаја и окрепу, молимо да се јави Управи Атлетског Клуба на контакт телефон 063476884.
Исто тако, уколико неко од Бечејских професионалних или аматерских фотографа жели да забележи догађај и подели са нама своје фотографије на друштвеним мрежама, молимо да нам се јави.

Више на фејсбук страници @becejskadesetka и инстаграму @becejskadesetka.