Спорт

Биљана Релић влада Европом

КАЈАК – ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ЈУНИОРЕ И МЛАЂЕ СЕНИОРЕ

Наша сугрђанка Биљана Релић, сада такмичарка Кајак кану клуба БСК из Борче је остварила изванредан наступ на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре, које је одржано од 11. до 14. јула у регатном центру „Лабе арена“ у Рачицама, у Чешкој Републици. Недеља 14. јула ће јој сигурно остати у прелепом сећању пошто је тог дана у конкуренцији млађих сениорки дошла до најсјајнијих одличја у дисциплинама К-1 на 200 метара и К-2 на 500 метара у пару са Маријом Достанић, такмичарком Вала из Сремске Митровице.
Фантастичним наступом у најкраћој спртинтерској дисциплини коју је извеслала у времену од 41.495 секунди, оставивши иза себе Рускињу Кристину Ковнир (41.999) и Белорускињу Ину Саучук из Белорусије (42.339), наша суграђанка је одбранила златну медаљу коју је освојила на прошлогодишњој највећој европској смотри у иатлијанском граду Ауронзу, чиме је доказала да је прави бисер српског кајакашког спорта који би наредним годинама тек требао да засија и донесе нашој земљи медаље са највећих такмичења.
–Не могу да пренесем сада колико су позитивни утисци у овом тренутку. Искрена да будем, очекивала сам медаљу јер сам само бранила своју титулу коју сам освојила прошле године, казала је Биљана Релић после доделе медаља за званичну интернет презентацију Кајакашког савеза Србије.
Пре ове дисциплине Релићева је у пару са Маријом Достанић успела да се окити златном медаљом у дисциплини К-2 на 500 метара. До златне медаље су стигле одличном вожњом током целе деонице, а нарочито у самом финишу трке коју су извеслале за 1:45.508. Сребро је припало посади Мађарске Бибен и Бако (1:45.532), док су се бронзом окитиле Рускиње Долгова и Одинцова (1:46.798).
– Марија и ја весламо годинама уназад и биле смо и јуниорске шампионке Европе 2016. године тако да ме није изненадило што смо узеле медаљу данас. Извеслале предобру трку. Супер смо кренуле, мало смо падале па смо појачавале, али смо издржале до краја и веома сам поносна на нас две и такође морам да се захвалим тренерима који су веровали у нас и подржавали нас, казала је Релићева након трке.
– Трка је била јака и одлично смо извеслале. Јако сам задовољна како смо финиширале трку и мислим да нам је то и донело златну медаљу. Веома сам поносна и на моју партнерку, Биљану Релић, и пресрећна сам што смо узеле злато. Одличан је осећај с обзиром да сам са њом узела злато и као јуниорка и што смо сада успеле да поновимо тај резултат у млађим сениоркама па се надам да ћемо и убудуће наставити да освајамо златне медаље, нагласила је Марија Достанић за званичну интернет презентацију Кајакашког савеза Србије.
Репрезентацију Србију у Рачицама је чинило 26 такмичара, девет у конкуренцији сениора до 23 године и 17 јуниора, предвођени селектором Бором Сибинкићем и тренерима Ненадом Косијером, Миланом Ђенадићем и Ђурицом Левнајићем.

Б.Д.