Култура

Биоскопски репертоар: Барби/Barbie (2023) – 30. јула

У Градском позоришту 30. јула на биоскопском репертоару је овогодишња хит авантура/комедија Барби.

У филму глуме: Margot Robbie, Ryan Gosling, Emma Mackey, Helen Mirren, Will Ferrell

Филм је режирала  Greta Gerwig.

Комбинација легендарне лутке, визионарске редитељке Грете Гервиг на челу филмске екипе и изванредне глумачке поставе предвођене Марго Роби и Рајаном Гослингом заслужна је за филмско отварање какво нисмо видели од пандемије. „Барбие“ је званично постао филм са најбољим резултатима 2023. године у Србији, али и у неким деловима света. Барбие држи рекорд као филм који се после пандемије у Србији отворио са највећим бројем гледаоца који је од дана отварања па до данас, достигао број од спектакуларних 60.315 и зараду од чак 32.480.618 рсд!

Филм је настао по узору на лутку Барби коју производи Мател и први је играни филм о Барби након неколико анимираних филмова. Критика се веома повољно изјаснила о филму са посебним похвалама за продукцију, режију, музику и глумачку поставу.

Од када су прве слике Барби и Кена објављене у априлу ове године, корисници интернета покушавали су да сазнају детаље филма. Већ у првим кадровима видимо савршени Барби свет, она са другарицама приређују плесне забаве до јутра. Међутим, једног дана Барби се буди са чудним осећајем и крећу да је море мисли о изгледу и смрти.

Она напушта свој савршени свет како би кренула у авантуру у правом свету. Путује у Лос Анђелес да би пронашла девојку која поседује њену лутку и сазнаје да нове генерације деце и нису толико одушевљене