Спорт

Бодови у дербију изгубљени у надоканди

ФУДБАЛ – ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА СЕВЕР

Фудбалери Војводине из Бачког Градишта су у последња три кола Војвођанске лиге Север остарили једну победу и два пораза, па су након дужег времена препустили и другу и трећу позицију на табели „војвођанског севера“. Изабраници Лазара Дабижљевића победили су на домаћем терену, у утакмици 22. кола која је одиграна у недељу 4. априла, Таванкут резултатом 2:0 (0:0), головима Братислава Јелића и Ненада Пецарског.
Наредна два меча донела су два пораза Градиштанцима, а први од њих виђен је у среду 7. априла у Апатину где је домаћа Младост АПА славила са 3:0, док је други пораз забележен у недељу 10. априла у Бачком Градишту од сада водећег Текстилца из Оџака.
Та утакмица, предвиђена да носи епитет дербија пролећног дела сезоне, донела је меч у којем је главна звезда био главни делилац правде Немања Кузмановић из Врбаса. Меч вероватно две најбоље екипе у лиги неће бити упамћен до лепим потезима и лепршавој игри, што се може и разумети због значаја који је овај дуел носио, али сигурно је да ће остати уписан учинак главног арбитра који је на овом мечу показао чак десет жутих картона, од тога седам домаћинима, а поред тога и црвене картоне играчу Војводине Димитрију Илићу у 33. минуту и тренеру домаћих Лазару Дабижљевићу у 20. минуту утакмице. Када се на све то дода и зауставно време од седам минута у којем је и постигнут победоносни гол гостију јасно је колико су повика на суђење имали представници домаћег клуба.
Треба додати да домаћа екипа није могла да рачуна у том мечу на најбољег Братислава Јелића па је и тај хендикет „кумовао“ томе да домаћи тим не забележи бољи резултат у овој утакмици.
Након овог другог пораза у низу Градиштанци су пали на четврто место на табели сакупивши 47 бодова, бод мање од другопласиране Бајше и трећепласиране Младости из Турије. Сада првопласирани Текстилац првим конкурентима бежи шест бодова и по свој прилици ће екипа из Оџака бити нови српсколигаш.
Сутра Градиштанце очекује веома тешко гостовање у Бачком Петровцу екипи Младости, а већ наредне среде у Бачко Градиште долази екипа Крила Крајине из Бачке Паланке. Изабраници Лазара Дабижљевића ће у 27. колу гостовати у Турији домаћој Младости у недељу 25. априла у још једном комшијском сусрету два стара спортска ривала.

С.Е.