Спорт

Бронзе за Томићевића и Новаковића

Марко Томићевић и Марко Новаковић наставили су низ освајања медаља на највећим кајакашким такмичењима широм планете пошто су се са Светског првенства на мирним водама које је од 22. до 26. августа одржано у Монтемор Овељу у Португалију вратили са бронзаним одличјима на грудима.

Марко Томићевић и Миленко Зорић су у дисциплини К-2 на 1.000 метара након доминације која је трајала неколико такмичења уназад препустили светску титулу Немачкој посади Хоф и Грос, док су сребро освојили Шпанци Кубељос и Пења.

– Трка је била спорија него обично. Нисмо се обазирали на остале посаде које су нам у првом делу трке одмакле. Чували смо снагу, добро је распоредили. Знали смо да ће у финишу да се решава питање медаља. Показало се још једном да нема сигурних медаља. Сада су Немци одскочили, Шпанци и ми смо их испратили, ту су били и Аустралијанци, казао је за сајт Кајакашког савеза Србије Марко Томићевић.

До бронзаног одличја је дошао и Марко Новаковић који је у пару са Небојшом Грујићем трку на 200 метара завршио иза посада Мађарске коју су чинили Марк Балашка и Балаж Биркаш и Шпаније у којој су веслали Саул Кравиото и Кристијан Торо, а колике су нијансе одлучивале најбоље говори чињеница да је фото-финиш морао да одреди поредак најбољих.

– Очекивали смо неизвесну трку. Ово је било право финале. Конкуренција је била жестока, пласман међу три најбржа чамца је остварење нашег циља. Светска бронза је за нас велики успех и мотив за још бољи рад у наредној сезони. Хвала свима који су били уз нас и који нас подржавају, казао је Новаковић након још једног великог успеха.

На највећој светској смотри Србију је представљала и наша суграђанка Биљана Релић, која је по годинама још увек млађа сениорка. Она је поново била на висини задатка па је на крају заузела четврто место у Б финалу у дисциплини К-1 на 200 метара.