ВестиДруштво

БУМ: Расписан програм подршке неформалним групама

Уколико сте група од најмање три држављана Србије, окупљена ради решавања проблема у заједници, и барем један од вас је пунолетан, можете се пријавити за Програм подршке неформалним групама, наводе из Бечејског удружења младих, који кроз овај програм пружају финансијску и менторску подршку за конкретне проблеме у локалној заједници.

Активности које се могу спроводити у оквиру програма укључују кампање за подизање свести о одређеним проблемима (online и offline), уређење јавних простора (паркови, улице, стазе), или ангажовање заједнице кроз различите формате (петиције, трибине, акције). Важно је да група није регистрована као удружење грађана и нема претходног искуства, већ показује ангажман у заједници и нуди решења за локалне изазове.

Када је реч о финансијској подршци, максимална вредност која ће бити финансирана је 235.000,00 РСД.

Период трајања пројекта је од три до пет месеци, а одабране неформалне групе су у обавези да своје пројекте реализују у периоду од 1. маја до 30. септембра 2024. године.

КОЛИКО ПРОЈЕКАТА ЋЕ БИТИ ПОДРЖАНО?

Кроз Програм подршке за неформалне групе биће подржано до 80 пројеката неформалних група у 2024. години, и то на следећи начин:

  • Новосадска новинарска школа у сарадњи са партнерским посредничким организацијама подржаће до 20 пројеката неформалних група;
  • Организација ENECA у сарадњи са партнерским посредничким организацијама подржаће до 30 пројеката неформалних група;
  • Ужички центар за права детета у сарадњи са партнерским посредничким организацијама подржаће до 30 пројеката неформалних група.

За пријаву се обавезно користе обрасци који се налазе на овом ЛИНКУ.

 

Неформалне групе подносе предлог пројекта искључиво електронским путем на мејл регионалног ЕУ Ресурс центра који покрива округ у ком неформална група делује.

 

Рок за подношење предлога пројеката је 6. март 2024. године, до 23:59 часова.