Црвени крст Бечеј: додела признања за добровољне даваоце крви, подела хуманитарних пакета, акције добровољног давања крви

У петак 26.06.2020. године у сали Народне библиотеке, одржана је скромна свечаност поводом Светског дана добровољних даваоца крви који се обележава 14.јуна.
У општини Бечеј евидентирано је око 800 добровољних давалаца. Акције се организују, поред Бечеја и у Бачком Градишту и у Бачком Петровом Селу.

Признања за преко 75 давања су добили:
1. Будимлић Павле (Бечеј)
2. Ћурчић Веселин(Бечеј)
3. Грабеж Мирко (Бечеј)
4. Грабеж Радислав (Бечеј)
5. Јакшић Ђорђе (Бечеј)
6. Шљерац Анђелко (Бачко Градиште)

Признања за преко 100 давања су добили:
1. Марјановић Саша (Бечеј)
2. Сабо Ђерђ (Бечеј)

На свечаности, велика захвалност исказана је и институцијама које помажу Црвеном крсту Бечеј око реализације самих акција у Бечеју:
1. Општина Бечеј
2. Градско позориште Бечеј
3. О.Ш. „Здравко Гложански“
4. Спортски центар „Ђорђе Предин Баџа“
5. ТВ Бечеј – као телевизијска екипа која прати рад Црвеног крста Бечеј

Црвени крст: Подела хуманитарних пакета
У Црвени крст Бечеј је током претходне недеље пристигло 120 хуманитарних пакета за социјално угрожене грађане општине Бечеј. Као и увек списак домаћинстава којима ће бити додељени пакети помоћи обезбедио је Центар за социјални рад. У питању су углавном породице које су претходном периоду остале без једног примања услед губитка посла и хранитељске породице Ови пакети ће бити равномерно и по потреби распоређени и у граду и по насељеним местима.

Акције добровољног давања крви у Бечеју и Бачком Петровом Селу
У организацији Црвеног крста Бечеј је у просторијама Градског позоришта у среду 8. јула. Следећа акција биће одржана у петак, 17. јула у Бачком Петровом Селу у термину од 8 до 10,30 часова. Слоган ове акције је “Будите ту за неког другог. Дајте крв. Продужите живот”.