Економија

Чувајте здравље чистом, фином водом!

Реверзна осмоза воде је мембранска хиперфилтрација која функ-ционише попут сита. Вода под притиском долази до мембране на којој се налазе ситни отвори, величине 0,0005 микрона. Реверзна осмоза је моћан процес који уклања и до 99% растворених загађивача који се нађу у води. Оно што се најчешће елимише на овај начин јесу соли, честице различитог порекла, колоиди тј. молекули на бази масти и уља, супстанце које производе бактерије а које изазову обољења када се унесу у тело тзв пирогене, нитрите, нитрате, пестициде, сулфате, флуориде, арсен, бактерије, вирусе, каменац, фармацеутске производе и друге загађиваче. Молекули воде који прођу кроз поре сакупљају се у резервоару чисте воде. Отпад (минералне соли, тешки метали, песак, хемијска једињења..) се испира односно одбацује.

Најмања позната бактерија величине је 0,2 микрона, најмањи вирус 0,002 микрона, а отвор на полупропусној мембрани величине је 0,0005 микрона. То једноставно значи да нити вирус нити бактерија не могу проћи кроз отвор на мембрани.

Иако огорман део загађивача јесте уклоњен на овај начин, квали-тетан систем за филтрацију воде садржаће бар још пар филтера који додатно чисте и оплемењују воду. (Разне врсте постфилтрације – минерализатора, магнетизера, УВ стерилизатора (за фирме, фабрике) имамо у понуди ).

Најчешће срећемо модел који се уграђује испод судопере и ради на градски притисак, а поред којег у понуди имамо још неколико напреднијих модела и разних линијских система за куће, фирме, фабрике, као и омекшиваче за посебно отклањање каменца, гвожђа итд.

Кућна реверзна осмоза „испод судопере“ одавно је постала стандардна кухињска апликација  за све оне који не желе да купују  и носе флаширану воду. Квалитет воде је попут најчистијих флашираних вода на тржишту само што је увек свежа и много пута јефтинија!

Једно од најчешћих питања јесте да ли се прокувавањем добија вода слицног квалитета? Кување воде и реверзна осмоза заправо се не могу ни поредити.

Кувањем воде можете уклонити једино бактерије које су у води али сви остали загађивачи укључујући тешке метале, тоскични отпад и хемикалије остају у води. Осим тога, кувањем воде, део воде се губи кроз испаравање и морали бисте да чекате да се прокувана вода охлади. Све у свему, прокувавање воде једноставно није ни близу довољно да добијете квалитетну, чисту воду за пиће.

За сва додатна питања смо увек ради да вам пружимо одговоре. (сервис, гаранције, уградња, делови итд…)

Увек нас можете добити на број телефона  063 460 649 – Виктор Богнић или пронаћи  у Новом Бечеју, улица Маршала Тита 26,  локал сервиса “Фина Вода“.