Óbecse

Danijel Rauški első önálló kiállítása

Valóra vált az óbecsei fotóművész régi álma

Danijel Rauški ifjú óbecsei fényképész nagy álma teljesülhetett, ugyanis december 4-én megnyitotta első önálló kiállítását a Kör Galériában. A huszonhét éves művész tárlata, mely 40 fotót mutat be, Az idő múlása címet visel. Az esemény a Városi Színház közreműködésével, Óbecse község Ifjúsági Irodájának támogatásával valósult meg.

Danijel, aki egyébként Újvidéken és Belgrádban dolgozik professzionális fotósként, elmondása szerint rendkívül örül annak, hogy szülővárosában került sor első önálló kiállítására.

– Koncertektől, divateseményektől, revüktől, színházi előadásoktól kezdve nagyon sokféle eseményt mutat be ez a tárlat, mely valójában az eddigi munkám gyümölcsét ábrázolja. Bármit szívesen lencsevégre kapok, ami felkelti az érdeklődésem. A fotók mellett az elmúlt négy év számos más értékes dolgot is adott számomra, például tapasztalatot,
ismertségeket, új barátságokat. Ez pedig minden pénzt megér – mondta izgatottan Rauški a kiállítás megnyitóján.
Főként fekete-fehér fotókat láthatnak az érdeklődők, melyek a szerző elmúlt négy év alatt szerzett tapasztalatait, szakmai fejlődését, vízióit, érzelmeit képviselik. Azt mondja, jobban kedveli a fekete-fehér képeket, szerinte azok sokkal erőteljesebb üzenetet küldenek, mint a színes alkotások.

Az ifjú fényképész Újvidéken fejezte középiskolai tanulmányait, a Bogdan Šuput Képzőművészeti Középiskolában. Sajnos nem állt lehetőségében egyetemre menni, ezért úgy döntött, munkába áll, hogy mielőbb vehessen magának egy professzionális fényképezőgépet, amely közelebbviszi álmai megvalósításához. Danijel eleinte önkéntesként fotózotta Szerbiai Divathéten, ahol egy év munkát kapott, bevették a hivatásosfényképészek csapatába. Azóta számos előkelő rendezvényt fotózott.

– Óbecse község Ifjúsági Irodája azon dolgozik, hogy támogassa afiatal tehetségeket, lehetővé tegye álmaik megvalósulását, ötleteik kiteljesedését,ez nem volt másként Danijel esetében sem. Már több alkalommal is bizonyított, hiszen eddig minden fotópályázatunkon jól szerepelt, fantasztikus képekkel pályázott, rögtön fel is figyeltünk rá. Így nem is volt kérdés, hogy támogassuk abban, hogy létrejöjjön az első önálló tárlata. Külön örülünk annak, hogy erre épp Óbecsén került sor, nem pedig Újvidéken vagy Belgrádban, ahol dolgozik. Úgy gondolom, hogy ez megtiszteltetés mindannyiunk számára – nyilatkozta Iva Kekić, Óbecse község Ifjúsági Irodájának munkatársa.

Danijel nem csak, hogy részt vett az Ifjúsági Iroda eddigi fotópályázatain, de utóbbin díjat is nyert. Az Ifjúsági Iroda képviselői Danijelt a kiállítás megnyitóján ünnepélyesen felkérték, hogy a következő (január 12-ig aktuális) fotópályázaton legyen a zsűri egyik tagja.