Друштво

Деценију и по „Цветне пијаце“

Прва овогодишња Цветна пијаца одржана је 21. i 22. марта на централном градском тргу у организацији Удружења „Бибер“, у сарадњи са Туристичком организацијом Бечеј и уз покровитељство општине Бечеј која је одавно ову манифестацију сврстала у редовни програм манифестација које су стандардна туристичка и културна понуда града. 

„Морам да напоменем да нам је ово јубиларна Цветна пијаца, славимо 15 година је од постојања ове манифестације. Сада у марту на овој пијаци имамо око 100 излагача из целе Србије, имамо чак неке излагаче из иностранства. Оно што је важно је да имамо и доста нових излагача који су ту први пут и да смо проширили понуду излагача, врста производа који се могу наћи на пијаци. Наравно још увек имамо највише цвећа и опреме за садњу тј. оно што је већ стандардна понуда, садни материјал, украси за башту али све више имамо излагача који нуде ручне радове, занатске производе и све већу понуду хране домаћих произвођача намењену гурманима. Ове године имамо у понуди чак и излагача који је са Златибора донео кајмак и сир, имамо сухомеснате производе из Срема ово је лепа новина за све оне који воле квалитетне домаће прехрамбене производе.“ – рекла нам је  Миомира Машић Остојић из удружења „Бибер“. 

Она је такође најавила и наредне цветне пијаце које ће се одржати у овом пролећном периоду и рекла:  

„Могу већ сада да најавим да ћемо организовати још две Цветне пијаце у априлу и мају али ако се укаже прилика и ако буде заинтересованих излагача можда чак и трећу. Морам да напоменем да ми све ово радимо у сарадњи са Туристичком организацијом Бечеј. У априлу је за 11. и 12. већ заказана друга Цветна пијаца ове године а за 9. и 10. мај  и трећа.“

Удружење „Бибер“ је поводом јубилеја који слави ова манифестације поделило и захвалнице најуспешнијим излагачима, организацијама које су подржавале ову манифестацију у претходних 15 година као медијским кућама које су пратиле одржавање из године у годину редовно. Па су тако од излагача и појединаца захвалнице добили Бичкеи Нандор из Бачког Петровог Села, Добак Рожа, Вукајловић Бранко из Чуруга, Козаров Зоран такође из Чуруга, Миковић Ева из Суботице, Димитријевић Микица из Бечеја, Слободан Мартинов из Чуруга, Тешија Бојан из Сремских Карловаца, Јакшић Драган из Темерина, Греч Маргарета из Темерина, Сабо Игнац из Бечеја, Киш Клара из Бечеја, Становчић Драган из Врњачке Бање, Катона Ибоја из Малог Иђоша, Симовски Олга из Куцуре и Мићин Ференц из Бечеја.  

Наше новине, Бечејски Дани, који већ деценију и по прате рад и одржавање ове манифестације добиле су такође захвалницу за дугогодишњу сарадњу са организаторима. 

Милан Оњин, директор Туристичке организације Бечеј рекао је да је ова манифестација део редовне туристичке понуде града и налази се у годишњем календару догађаја ове организације. 

„Желео бих да у име Туристичке организације општине Бечеј поздравим све присутне излагаче и пожелим им добродошлицу. Као што је познато осим саме цветне пијаце ово је и базар старих заната и рукотворина. Наши грађани сваке године једва дочекају прву цветну пијацу па је данас зато и велика заинтересованост како излагача тако и купаца, што због саме понуде и због надолазећег периода обнова башти али и због тога што је то сигуран знак да је дошло пролеће, да долазе лепши дани.“ – рекао је Оњин.