Спорт

Девет бодова у низу

ФУДБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОЈВОДИНА

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 су успели да остваре све три победе у последња три кола Српске лиге група Војводина. Шок терапија која је уследила након оставке шефа стручног штаба Милана Белића уродила је плодом. Вођење екипе преузео је Милош Андрић, који је у управи нашег клуба задужен за спортска питања и којем је „пошло за руком“ да покрене екипу и одведе је на победнички колосек. Бечејци су у утакмици десетог кола на гостовању у Перлезу остварили прву победу у гостима и то са веома убедљивих 6:2 (2:0). Голове на том мечу су постизали Синиша Нијемчевић, Жарко Кобиљски, Страхиња Илић, Небојша Павловић, Лука Крајиновић и Илија Тутњевић. Само три дана након овог меча наша екипа је славила на домаћем терену против Старог Града из Бачке Паланке са 3:2 (2:2) головима Тутњевића, Кобиљског и Илића. Последња у низу победа остварена је у гостима против Омладинца из Нових Бановаца, где је наша екипа водила голом Крајиновића на полувремену, а исти играч је пропустио најстрожију казну на почетку другог дела игре. Убрзо након тога домаћи изједначују а победу Бечејацима сјајним голом у надокнади времена доноси Жарко Кобиљски након одличног проигравања Владана Воргучина.
Све у свему, Бечејци су овом серијом од претпоследње позиције дошли до десетог места на табели а ситуацију око преузимања екипе у веома деликатном тренутку и решавања питања тренера са „А“ лиценцом изнео је Милош Андрић, којем свакако припадају највеће заслуге за ову победничку серију наше екипе.
–Након лоших резултата са почетка сезоне Милан Белић је дао оставку на место шефа стручног штаба, а пошто смо имали мало времена да пронађемо његову замену пао је избор на мене да водим екипу док не пронађемо тренера са „А“ лиценцом. Јако добро познајем све играче у клубу и покушао сам неким својим приступом да покренем екипу што је и успело на утакмици у Перлезу. Та победа је много значила момцима на плану самопоуздања што се видело већ и у наредном сусрету када смо савладали Стари Град код куће. То је била последња утакмица коју сам ја могао да водим са клупе, а пошто је време измицало морали смо да нађемо тренера који задовољава услове са лиценцом. Избор је пао на Страхињу Васковића из Новог Бечеја, иначе нашег пријатеља, који је прихватио да се укључи у рад. Поред њега успело нам је да у стручни штаб вратимо Далибора Новчића, па тако да сада имамо ситуацију да екипу води трочлани стручни штаб у којем сваки од нас тројице има посебна задужења у раду са екипом, објаснио је ситуацију око вођења првог тима Милош Андрић.
Овакав приступ је донео резултат и у последњој утакмици наше екипе која је славила у Белегишу где утакмице игра Омладинац из Нових Бановаца.
–То је меч који смо добили уз пуно спортске среће, али тврдим да смо ту срећу и заслужили. Вратило нам све оно са почетка сезоне када смо незаслужено губили па смо у том мечу били миљеници „Талије“, опет понављам заслужено. Драго ми је да смо повезали три победе и сада након само десетак дана смо од претпоследње позиције дошли у ситуацију да идемо ка горњем делу табеле и месту које смо зацртали као циљ пред почетак сезоне, јасан је Андрић.
Већ данас од 15 сати на Градском стадиону у Бечеју нашу екипу очекује веома тежак испит против трећепласиране екипе на табели која долази из Вршца. Након тог меча Бечејце очекује и гостовање у Суботици против екипе Бачка 1901.
–Што се тиче наредних утакмица, ми првенствено мислимо само на сваку следећу, па нам је тако сада само у фокусу меч против ОФК Вршца. Сам поглед на табели говори да је то екипа која жели да се бори за сам врх табеле, имају у саставу неке бивше суперлигашке играче. Њихове квалитете уважавамо, али нама је најбитније да поновимо све добро из претходних мечева како би дошли до што бољег резултата. Сигурно је да желимо да победимо али не би били незадовољни ни нерешеним резултатом против таквог противника. Никоме не претимо, никога не потцењујемо, битан нам је фокус на нашу игру како би се још више стабилизовали и били бољи из утакмице у утакмицу, казао је Милош Андрић.

Синиша Ерак