Друштво

Додељене награде и дипломе најбољим ученицима

У препуној сали СО Бечеј ученика основних школа и њихових родитеља уприличена је и овогодишња додела награда и диплома најбољим ученицима свих школа са територије општине Бечеј. Награђени су ученици и завршних разреда Вуковим дипломама и додељене су награде за ђаке генерације. Награде је доделила Далила Дујаковић чланица Општинског већа задужена за образовање и социјалну заштиту која се на почетку обратила награђеним ученицима и пожелела им да са истим успехом наставе и даље школовање.

Укупно 130 ученика основних школа са територије општине Бечеј примило је награде и признања за своје успехе.
У свечаној сали Општине награђени су добитници Вукове дипломе, ђаци који су остварили запажене резултате на такмичењима, као и ђаци генерације из бечејских школа.

Титулу ђака генерације са поносом носе Уна Иванишевић из ОШ „Север Ђуркић“, Урош Коруга из ОШ „Здравко Гложански“, Викторија Хајду из ОШ „Шаму Михаљ“, Кинга Талош из ОШ „Петефи Шандор“, Вивијен Ханак ИЗ ОШ „Светозар Марковић“ из Бачког Градишта, Наталија Халапи из ШОСО „Братство“ и Фиона Ловаш из ШОМВО „Петар Коњовић“.

Поред основаца на додели признања најбољим ученицима присуствовала је и Сабрина Сиђи, ђак генерације средње Школе за основно и средње образовање „Братство“. Сви ученици су добили вредне књиге, док је ђацима генерације општина Бечеј даровала и таблет рачунаре. Иначе, ове године из основне школе Вукову диплому понело је укупно 51 ученика, док је 79 ђака награђено за постигнуте резултате на такмичењима.

Урош Коруга, ђак генерације ОШ „Здравко Гложански“ нам је тим поводом рекао:
„Значи ми то што сам ђак генерације али не толико много као сви успеси које сам постигао из математике, хемије. Имао сам веома велику подршку свих, наставника и родитеља током целог досадашњег школовања. Током овог периода короне било је мало теже учити, можда сам морао мало више сам да радим јер наставници нису имали толико времена да раде самном али ето било је успешно. У овој школској години из математике сам освојио друго место на републичком такмичењу а из хемије прво место. Кад је у питању даље школовање уписаћу, надам се, Јовину гимназију у Новом Саду, специјални смер за математичаре а за касније још не знам.“