Друштво

Дом здравља Бечеј: 6 позитивних на коронавирус, од данас Дом здравља ће свакодневно обавештавати Кризни штаб

На наш упит о броју особа позитивних на Covid-19 у Општини Бечеј а пема сазнањима које има Дом здравља Бечеј добили смо следећи одговор од стране директорице ове установе др Косане Нешић. Извештај  се односи на период од 10 до 14 јула (пет дана):

„У одговору на тражене информације од јавног значаја дајем следеће податке које смо у могућности по законсу да вам саопштимо.

У претходних пет дана, тј од 10 до 14 јула 2020. године суспектних особа  на инфекцију Covid-19 у општини Бечеј је било 15 и управо толико особа, плус  њихови контакти, је у том периоду стављено у изолацију.

У том периоду је тестирано 59 особа серолошким, тзв “брзим тестом“ у Дому здравља Бечеј и било је 6  позитивних на коронавирус.  У том периоду само је једна особа хоспитализирана.

Од данашњег дана, Дом здравља Бечеј ће на захтев Команданта  Општинског штаба за ванредне ситуације  Општине Бечеј који је данас упућен Дому здравља Бечеј,  на дневном нивоу  Кризни штаб  информисати  о  броју тестираних и суспектних лица на Covid-19.

С поштовањем, др Нешић Косана, специјалиста педијатар,  Директор Дома здравља Бечеј“