Друштво

Друштво пријатеља деце: Деда Мраз прво стигао у Ново Село

Уоквиру акције „Буди и ти неком Деда Мраз – Legyél te is valaki Télapója“ коју је координисало удружење Друштва пријатеља деце у сарадњи са локалним привредницима и другим цивилним организацијама обезбеђено је 475  пакетића за децу која живе у тешким животним  условима . Овом приликом поклоне су добила деца али и други  чланови њихових породица из програма социјално-педагошке подршке, деца која живе у насељеним местима у сарадњи  са Дечијим диспанзером и деца са територије прве, друге и треће месне заједнице у Бечеју.

Деда Мраз је ове године прво слетео у Ново Село и поделио поклоне најпре за децу из програма социјално-педагошке подршке са којима Друштво пријатеља деце већ годинама ради као и осталој деци са територије Треће месне заједнице у Дому „Фекете Маћаш“.

У прикупљању средстава за слатке пакетиће и донација гардеробе, обуће, играчака, школског прибора, средстава за хигијену учествовао је велики број грађана Бечеја али су значај допринос дали и локални привредници и цивилне организације.

Донатори и сарадници акције које треба поменути су Књижара Призма-93, Тот Промет, Плесни клуб „Max Dance“, Група грађана из Немачке, ПУ „Лабуд Пејовић“, Прва Месна Заједница, Друга Месна Заједница,  Трећа Месна Заједница, Црвени крст Бечеј, Дечији  диспанзер Дома здравља Бечеј, Удружење Екобечеј, Бечејско удружење младих, Хуманитарно удружење „Ђина“, Економско-трговинска школа, Техничка школа, ОШ „Шаму Михаљ“ Бечеј, ОШ „Здравко Гложански“ Бечеј, Мајсторовић Габријела, Новаковић Моника, Књижара и даротека „Vayolet“, Petrus Trade, Бечејпромет, Tisacoop, Домена, Contrast и многобројни анонимни грађани великог срца.

Акција прикупљање пакетића за децу из насељених места општине Бечеј у сарадњи са Бечејским удружењем младих.

„Захваљујемо се свим људима добре воље и великог срца што су подржали нашу акцију „Буди и ти неком Деда Мраз – Legyél te is valaki Télapója“!. Уз Вашу подршку обезбедили смо скоро 500 пакетића за децу која живе у тешким животним условима. Овом приликом поклоне су добили деца и чланови породице из програма социјално-педагошке подршке, деца која живе у насељеним мести-ма у сарадњи  са Дечијим диспанзером и деца са територије прве, друге и треће Месне заједнице у Бечеју. И ми смо ових дана вредно радили у Деда Мразовој радионици да би поклони што пре стигли до деце. Не заборавите да Деда Мраз има још посла и да настављамо прикупљање пакетића за децу из насељених места општине Бечеј у сарадњи са Бечејским удружење младих и са грађанском групом Комшије за комшије из насеља „Север Ђуркић“. – каже се у саопштењу организатора акције Друштва пријатеља деце.

Треба напоменути да, иако је било доста апела за прикупљање средстава за пакетиће све акције које у Бечеју се организују су савршено синхронизоване и све се ради у договору тако да ниједно дете ове године не остане без поклона од Деда Мраза.

Наравно, ова акција је синхронизована и са акцијом коју ради удружење Хумани људи Бечеја Они су такође успели да прикупе око стотинак веома богатих и великих пакетића и поделили их деци Прве и Друге месне заједнице у Бечеју. Велики број спонзора и донатора такође је учествовао и у овој акцији.

„Укупно смо скупили 108 пакетића који су подељени деци са сметњама у развоју од којих 78 похађа ШОСО Братство остатак деце јс у типичним школама по ИОП-у. Остатак донација тј 25 пакетића које су прокупила деца из плесног клуба Max Dance и два велика џака која су нам остала као вишак су прослеђена Удружењу Друг са друма. Ослонили смо се и ове година на наше спонзоре и веома смо има захвални на помоћи. Међу донаторима било је веома много наших суграђана али и фирми, установа, удружења: Тот промет, Металообрада, Бокун Градња, УГ Само Локално, ГТЦ вулканизер, Прекршајни суд Бечеј, Quivogne, ПУ Лабуд Пејовић (родитељи и колектив), Гимназија Бечеј (деца и колектив) и Економска школа Бечеј (деца и колектив)“ – рекла нам је Амалија Сабо Хорват.

И Удружење „Друг са друма“, удружење које окупља возаче и шофере организује прикупљање донација за поделу новогодишњих пакетића за децу настрадалих или оболелих колега.

„Сви знамо када је возач спречен за рад да је препуштен само себи, али то није разлог да њихова деца не осете празничну топлину и да неко мисли на њих. Ове године управни одбор је идентификовао више од 70 ситуација где је потребно донети радост. Молим вас да сходно својим могућностима уплатите прилог или контактирате управу организације Петар Видовић  за донације у роби.“ – каже се у саопштењу ове организације.