Друштво

Prijave za projekat „Mladi, mediji i EU“,trajaće do 15. septembra

U toku su prijave za projekat namenjen srednjoškolcima, „Mladi, mediji i EU“, čiji je cilj da se mladi bolje upoznaju sa medijima i njihovim sadržajem, koje organizuju Udruženje građana Obrazovni impuls Bečej u saradnji sa Ekonomsko- trgovinskom školom Bečej. Svi zainteresovani mogu se prijaviti do 15. septembra.

Radionice će početi krajem septembra i trajaće dva meseca.

Prema rečima Aleksandre Bakrač, predsednice udruženja Obrazovni impuls, radionice i ostale projektne aktivnosti će se fokusirati i na važnost kritičke analize i konzumiranja sadržaja i u takozvanim tradicionalnim medijima, značaj odgovornog novinarstva ne samo za demokratski razvoj Srbije već i za razvoj budućih odgovornih građana zemlje.

Predviđeno je da se u sklopu projekta „Mladi, mediji i EU“ održi osam radionica u Ekonomsko- trgovinskoj školi,čiji je pokrovitelj Ministarstvo za evropske integracije.

Realizatori radionica će biti iskusni članovi Udruženja, kao i studenti, volonteri ,a po završetku projeka predviđena je javna tribina, koju će održati novinarka portala MojBečej.rs, Ana Aćimov.

Maksimalni broj učesnika je 75, a svi zainteresovani za program mogu se prijaviti na mejl obrazovniimpuls@gmail.com

Nevladina organizacija Udruženje građana Obrazovni impuls Bečej, obeležava deceniju postojanja, a u proteklim godinama ostvarila je uspešnu saradnju sa Opštinom Bečej, Ministarstvom prosvete, Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Iza sebe, ima mnogo realizovanih projekata kojima se podiže kvalitet neformanog obrazovanja mladih, ali i mnogo programa stručnog usavršavanja prosvetnih radnika.