Društvo: Više od 130 mladih se odazvalo ekološkoj akciji „Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective“

U ekološkoj akciji „Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective“, koju je 19. septembra organizovalo Udruženje „Čepom do osmeha“ i Kancelara za mlade opštine Bečej u saradnji sa korporacijom Lidl Srbija učestvovali su učenici bečejskih srednjih škola, volonteri Kancelarije za mlade, kao i spotisti Kick Box kluba i Odbojkaškog kluba Bečej, kako bi se očistila Tisa.

Uklonjeno je dvadesetak džakova otpada iz vode i van nje,duž šetališta Tise, kao deo Šlajza. Pored saklupljanja, mladi su smeće selektovali u pet različitih grupa, a otpad koji nije reciklažan poslat je na deponiju.

Selektirani otpad
Selektirani otpad

Udruženje „Čepom do osmeha“ se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih finansijskih sredstava od reciklaže sakupljenih čepova kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. Do sada je obezbeđeno 81 pomagalo i prikupljeno 1100 tona plastičnih čepova.

Nakon ove akcije, koja je za cilj imala podizanje svesti o ekološkoj važnosti, volonteri Kancelarije za mlade optštine očistili su i nagomilano smeće kod „Zida smrti“ kod Tehničke škole

Izvor slike: Kancelarija za mlade opštine Bečej