Друштво

Društvo: Više od 130 mladih u ekološkoj akciji „Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective“

U ekološkoj akciji „Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective“, koju je 19. septembra organizovalo Udruženje „Čepom do osmeha“ i Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa korporacijom Lidl Srbija učestvovali su učenici bečejskih srednjih škola, volonteri Kancelarije za mlade, kao i sportisti Kick boks kluba i Odbojkaškog kluba Bečej, kako bi se očistila Tisa.

Uklonjeno je dvadesetak džakova otpada iz vode i van nje, duž šetališta pored Tise kao i kod Šlajza. Pored sakupljanja, mladi su smeće i selektovali u pet različitih grupa, a otpad koji nije reciklažan poslat je na deponiju.

Udruženje „Čepom do osmeha“ se bavi sakupljanjem plastičnih čepova i od prodaje i reciklaže obezbeđuju finansijska sredstava kojima kupuju pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. Do sada je iz ovog izvora obezbeđeno 81 pomagalo i prikupljeno 1100 tona plastičnih čepova.

Nakon ove akcije, koja je za cilj imala podizanje ekološke svesti kod mladih, volonteri Kancelarije za mlade opštine očistili su i nagomilano smeće kod „Zida smrti“ kod Tehničke škole

Izvor fotografije: Kancelarija za mlade opštine Bečej