ВестиСпорт

Државно злато за Филипа Попова

Џудо клуб Младост из Бечеја учествовао је 15. јуна на Првенству Србије за млађе дечаке и девојчице, на коме је наступило 216 такмичара из 59 клубова Србије. Одакле су прва четири пласирана са првенства региона, плус по број освојених медаља по регионима у свакој категорији прошле године (укупно по 16 такмичара у свакој категорији ).

Из нашег клуба пласирало се њих четворо.

Слађана Вењхарт и Огњен Остојић завршили су такмичење већ у другом колу а Славица Васић у категорији до 44 килограма ушла је у одлучујући меч за бронзану медаљу са пуно мотивације и после регуларног времена и продужетка борбе (голден скор) ниједна такмичарка није имала неку предност па су судије на хантеи (прегласавање) одлучили да бронзана медаља припадне новосадској такмичарки.

Радост Бечејцима је донео Филип Попов који је све четири борбе завршио са ипоном и тако дошао до своје прве државне медаље и то златне.

Недељу дана пре овог такмичења бечејски „Младосташи“ су гостовали у Бијелом Пољу на међународном џудо турниру „Куп Бијеле Раде“ који је окупио 382 такмичара из 31-ог клуба и то из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, а златне медаље за наше борце су припале старијој девојчици Анастасији Радовановић до 52 кг и млађем дечаку Вањи Лепеш Ковачу у категорији до 34 кг. Сребрна одличја освојили су Огњен Остојић до 46 кг и Слађана Вењхарт у +56 кг док је бронзана медаља припала Славици Васић у категорији до 44 кг.

Вукашин Љубојев