ВестиСпорт

Приоритет останак Ивановића

Иако је на кратко лопта престала да се котрља Градским стадионом крај Тисе, то не значи да је ово место утихнуло, већ баш на против, на њему се свакодневно обављају припреме травнате површине за наредну сезону, одржавају састанци управе, као и разговори са играчима.

Поред ових, још једно од дешавања одржано је протеклог викенда, када је стадион био епицентар окупљања пријатеља клуба и фудбалера ОФК Бечеј 1918.
Повод за окупљање и прославу јесте завршетак тешког и турбулентног првенства, истиче Недељко Васића, председник ОФК Бечеј 1918.

“Желели смо да окупимо људе који су помогли нашем клубу и укључили се у његов рад. Свако ко је био присутан на утакмицама могао је да види да смо дигли публику на ноге, да је цео град на ногама. Оформили смо нови управни одбор са младим људима који желе да раде и желе добро клубу. Зато смо желели да се свима захвалимо на овај начин”, казао је Васић.

Уз освежавање играчког кадра, управи клуба је приоритет тренер Драган Ивановић, са њим преговори трају од последње утакмице са Елемиром, а чини се да је обострана жеља да он остане у највећој потиској општини.

“Он има жељу да остане у клубу, а наша је жеља још већа. Финансијски треба још то да затворимо. Он је до сада радио за симболичне паре, а ми сада треба да пронађемо начин да обезбедимо додатна средства како бисмо га стимулисали и како би остао са нама. Надам се да ћемо пронаћи заједнички језик и да ћемо сарађивати у наредној сезони”, рекао је председник клуба.

“Што се тиче спортског дела, направио сам конструкцију како то треба да изгледа. Имам искуства водио сам клуб као тим менаџер 11 година. Изузетно волим да радим са младим играчима. У сениорском погону у профи такмичењу радите са озбиљним људима, професионалцима и мислим да сам и то доста успешно радио. Бечеј треба да се ослони на младе играче из окружења. Имамо сада више времена него зимус. Видим да се и управа клуба консолидовала, за разлику од периода када сам дошао када то није било тако”, рекао је тренер Драган Ивановић.

Оно што је највећи хендикеп у минулој сезони био јесу повреде које су пратиле играче већ од старта другог дела првенства.
“На старту смо имали 3-4 играча који нису одиграли ниједан минут. То је био највећи хендикеп. Ипак, нико се није надао да ће се играчи повредити у припремном периоду. Поред тога, нисмо нашли доброг шпица, отишао нам је Живков који је прошле године био стрелац лиге. Мислим да су то главни проблеми били, а све остало би тренер надокнадио својим стручним радом. Ово је велики успех нашег тренера јер је извукао максимум са оваквом екипом”, закључио је Недељко Васић.

За крај подсетимо, екипа Бечеја завршила је сезону 2023-2024 као десетопласирана екипа Српске лиге Војводина након чега су играчи на летњој паузи, а шта нас очекује у прелазном року и да ли ће тренер Ивановић остати у клубу сазнаће се у наредном периоду.

Вукашин Љубојев