Дунав се препливати мора

ФУБАЛ – СРПСКА ЛИГА ВОВЈОДИНА

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 су у утакмицама деветог и десетог кола Српске лиге Војводина успели да освоје само један бод чиме су прву трећи првенства завршили на деветом месту са 11 бодова, само четири више од претпоследње Војводине 1928 из Перлеза. Утакмица баш против тог ривала која је одиграна у суботу 12. октобра на Градском стадиону у Бечеју у оквиру деветог кола 2:2(1:0) могла  је пуно да донесе екипи Милана Белића, међутим донела је само главобољу и ништа више од тога.
Сигурна три бода која су љубитељи фудбала у Бечеју „уписали“ пре тог меча ипак се нису нашла на конту наше екипе, напротив иако је домаћа екипа у већем делу била боља, и сигурно је играчки квалитетнија од скромних гостију, иако су Бечејци два пута водили головима Жарка Кобиљског, одбрана наше екипе је дозвољавала да се гости оба пута „врате у меч“ па су на крају присутни навијачи на Градском стадиону у Бечеју стрепели и за тај један бод који је освојен.
За утакмицу која је одиграна прошлог викенда у Вршцу може се констатовати да је била рутинска победа домаћег ОФК Вршца а у њој је тренер Белић, суочен са повредама и суспензијама играча припремао екипу за меч против Дунава из Старих Бановаца која је на програму данас од 14 сати на Градском стадиону у Бечеју.
Не треба бити неки велики познавалац фудбала да би се рекло да је ово најважнији меч за нашу екипу у овом делу првенства. Све осим победе против екипе која је до сада скупила само четири бода било би равно катастрофи и значило би пласман у доњи део табеле. Ипак сви у клубу а и са трибина стадиона у Бечеју верују да се такав сценарио неће десити и да ће бечејски фудбалери „испливати“ из серије лоших резултата и лако „препливати“ Дунав у данашњој утакмици.
Након овом меча нашим фудбалери предстоји гостовање Хајдуку 1912 у Кули који са девет бодова заузима 13. место на табели.

С.Е.