Спорт

Две „максимале“ Бечејаца

Завршен је први круг такмичења у оквиру Прве лиге Србије. Након одиграних 15 кола фудбалери ОФК Бечеј 1918 заузимају 12.место на табели са 16 бодова. То је резултат који је испод очекивањауправе нашег клуба, па је учињен први корак ка санирању ове незавидне ситуације. Споразумно је раскинута сарадња са досадашним шефом стручног штаба Бранком Савићем.
„Кап која је прелила чашу“ била је утакмица коју је наша екипа играла у суботу 3. новембра када је на свом Градском стадиону поражена са 2:1(0:1) од Бежаније иако је скоро 70 минута имала играча више. Голом Младена Ковачевића у 31. минуту Бечејци су повели, а пре тога је искључен гостујући играч Башановић. Све је ишло на воденицу наших играча који су предност ипак прокоцкали у задњих 12 минута утакмице. Головима Недељковића и Радочаја гост је отишао кући са целим пленом.
Три дана раније Бечејци су са убељивих 4:0 (2:0) савладали Нови Пазар у гостима, а утакмицу 13. кола (одиграна 27. октобра) на свом терену су изгубили од Радничког 1923 из Крагујевца са 2:1 (1:0).
–Мени је лично баш јако жао што се све то издешавало на крају. Бранко Савић је веома добар човек и веома добар стручњак. Након овог растанка остаће наш пријатељ и како је рекао верни навијач. Јако ми је драго што смо га упознали и остали у добрим односима. Нисмо после 15 кола у првих осам екипа што нам је био циљ пре почетка, а посебно нас мучи што смо забележили чак пет пораза на домаћем терену. Све то су разлози због чега је дошло до споразумног разлаза између шефа и нас, кратко је прокоментарисао разлаз са Бранком Савићевић спортски директор нашег клуба.
Неко неписано правило у фудбалу је да је лакше променити једног тренера него све играче, али свакако је да ће и овој екипи бити неопходне озбиљне промене и у играчком кадру.
–Сигурно је да ћемо се појачати током зимске паузе. Довешћемо два или три проверена играча, али о том – потом. До паузе имамо још осам утакмица тако да нам је најбитније да освојимо што више бодова. Имамо рок од две недеље да нађемо новог тренера, па ћемо утакмицу против Будућности (данас од 13 сати на Градском стадиону у Бечеју) водити Далибор Новчић и ја, а већ за утакмицу против Синђелића се надам да ћемо имати новог шефа стручног штаба и да
ћемо са њим имати бољи успех, казао је Станојев.
Говорећи о учињеном у првих 15 кола спортски директор клуба је апострофирао чињеницу да поред очитих проблема који су могли да се виде у игри плаво-белих његов клуб понекад није имао ни спортске среће.
–И поред тога искрено нисам задовољан урађеним. Мислим да смо требали имати најмање шест бодова више. Ту мислим на утакмице против Бежаније, Телеоптика, Борца и Синђелића, где смо играли добро али смо промашивали веома лепе и изгледне шансе што нас је коштало губитка бодова. Са тих неких шест бодова били би стабилни на месту на којем смо и желели. Нисам задовољан али мислим да можемо више и да ова екипа заслужује више бодова. Нисмо остварили наш задатак тако да ћемо се потрудити да са новим тренером дођемо до места које води у плеј-оф. Ништа није још изгубљено. Имамо сада утакмицу против Будућности где морамо бити агресивнији и чвршћи како би убележили неопходну победу, јасан је Дејан Станојев.
Синиша Ерак