Култура

Dvodnevni „HAPPY DAYS FESTIVAL“ za vikend

Predstojećeg vikenda u Pozorišnom klubu u Bečeju biće održan drugi po redu dvodnevni festival elektronske muzike pod nazivom „Happy days festival“.

Ovaj  festival je nastao  u saradnji “Happy days” i Opštine Bečej, odnosno Kancelarija za mlade opštine Bečej.

Ovogodišnje izdanje festivala održaće se u Pozorišnom klubu Gradskog pozorišta u Bečeju, 22. i 23. septembra 2023. godine.

Ovaj zajednički projekat ima za cilj da okupi umetnike i muzičare i pokrene Festival umetničnog stvaralaštva, povezujući tako mlade svih nacionalnosti, u zajedničke kulturne aktivnosti.

Festival će ponuditi prezentacije umetničkih formi koje su svojstvene 21. veku, a koje se naslanjaju na istoriju muzike i vizuelnih umetnosti, izraslih u nove forme koje odlično korespondiraju sa savremenom publikom i vremenom u kome živimo.

Posetioci će imati priliku da na festivalu čuju moderne scenske forme, kao što su live act, dj set urbane kulture ili forme koje dolaze iz moderne vizuelne umetnosti kao što su apstraktno slikarstvo i fotografija, najprisutnije su na svetskoj umetničkoj sceni, te bi ovakav jedan festival stavio i našu zemlju i grad u istu ravan sa dešavanjima u svetu.

Projekat je koncipiran kao dvodnevni ciklus, sa uvodnom izložbom svih prijavljenih umetnika a u nastavku sledi muzički program u koncertnom delu (Pozorišni klub) sa početnim izvodjenjem bendova, potom i sa Live Act i Dj Set nastupima.

Festival je besplatan za sve posetioce ali se preporučuje da za muzicki deo programa posteioci dodju ranije zbog kapaciteta .