Спорт

Џудо: Бронзана медаља Невене Грбић

Првенство Србије за млађе кадете

Одличан резултат је остварила наша суграђанка Невена Грбић, такмичарка Џудо клуба Младост из Бечеја, на Првенству Србије за млађе кадете, које је одржано у Београду у суботу 22. октобра. Бечејски клуб је имао два представника на овом надметању, а Невена Грбић је успела да освоји бронзану медаљу у категорији +70 килограма.

Девети трофеј Партизана ,,Светислав Ивановић ЕС“ за полетарце, млађе и старије дечаке одржан је у Београду у недељу 23. октобра уз учешће 481 такмичара из 59 клубова из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

Наш клуб је представљало троје такмичара, а једину медаљу је освојио полетарац Филип Попов у категорији до 28 килограма, који се окитио сребрним одличјем.

Нови Сад је 29. и 30. октобра био домаћин трећег међународног „Меморијалног турнира великана Војводине“ за узрасте полетараца, млађих и старијих девојчица и дечака, кадета и сениора на којем су наступила 604 такмичара из 48 клубова из Мађарске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Србије.Анастасија Радовановић је у конкуренцији млађих девојчица, у категорији до 44 килограма заузела друго место, док је полетарац Вања Лепеш Ковач освојио бронзу у категорији до 28 килограма, а исти успех су остварили и кадети Невена Грбић, у категорији +70 килограма и Леон Бенкович, у категорији + 90 килограма.

Шести међународни „Kуп Жандармерије 2022“ за полетарце, млађе и старије девојчице и дечаке одржан је у недељу 6. новембра у Београду, где је наступило 586 такмичара из 62 клуба, из Румуније, Босне и Херцеговине, Бугарске и Србије. Такмичари нашег клуба нису успели да се домогну победничког постоља пошто су мечеве за треће место изгубили Вања Лепеш Ковач, Анастасија Радовановић и Луција Сремчевић.

С.Е.