Спорт

Ватерполо: Бечејци декласирали Ваљевце

Удругом колу Прве А лиге Србије, гостујући у Ваљево ватерполисти Бечеја савладали су екипу Валис са 21:4, по четвртинама 7:2, 4:1, 3:1, 7:0.

Голове на утакмици за Бечеј су постигли Коровљев, Сиротановић, Ф. Ковачев по један, Месарош и Попов по два, У. Ковачев три, Ићитовић 5 и Бошковић 6 погодака.

„Имали смо тренинг у шест сати ујутру и онда кренули на утакмицу у Ваљево. Момци су одлично отворили утакмицу и озбиљно схватили дуел са слабијим ривалом, поготово у последњој четвртини, када смо имали 10 голова предности и већ је био одлучен победник, јер су тај период игре решили у своју корист резултатом 7:0“ рекао је тренер Бечејаца, Горан Крстоношић.

У претходном мечу играном 30. октобра на базену спортског центра „Ђорђе Предин Баџа“, изгубили су од екипе „ЖАК“ из Кикинде резултатом 10:11, по четвртинама 2:2, 3:3, 3:4, 2:2.

Борили су се млади Бечејци током све четири четвртине са гостима који су током целог меча водили, али су момци са Тисе грчевито успевали да сустигну свако вођство Кикинђана, док су у два наврата и повели када је било 3:2 и 4:3, али без шансе да се направи нека велика разлика.

У листу стрелаца за екипу Бечеја уписали су се Сиротановић, Урош Ковачев и Пантић по једном, Попов и Месарош су по два пута тресли мрежу Кикинђана, док се Ићитовић три пута уписао у листу стрелаца.

Бечејци наредну утакмицу играју 12. новембра против екипе Стари Град, која тренутно заузима другу позицију на табели.

Вукашин Љубојев