Спорт

Куглање: Војводина савладала Спартак из Дебељаче

Војводина савладала Спартак из Дебељаче

Куглашки клуб Војводина из Бачког Градишта 29. октобра савладао је екипу Спартака из Дебељаче резултатом 3.328 : 3.237 /5 : 3/. Најбољи резултат у екипи Бачкоградиштанаца је имао Габор Курцинак 630, а у гостујућој екипи Стефан Миљковић 601. Остали играчи Воше постигли су следеће резултате: Каћански 248, Варга 260, Тот 539, Радатович 599, Војновић 528, док је Ердељан оборио 524 чуњева.

„Претходна два кола смо гостовали и оба пута смо претрпели пораз. Нажалост, своје шансе нисмо искористили. Екипа Спартак из Дебељачке нам је традиционално неугодан противник, уједно су и испред нас на табели. Успели смо да их победимо, није било лако, али победи се не гледа у зубе. Задовољни смо са ова два бода. Приближили смо се врху табеле“, рекао је председник Куглашког клуба Војводина из Бачког Градишта, Милан Каћански.

Другог новембарског викенда Воша гостује екипи Железничара у Голубинцима, а последња два кола овог дела првенства играће на свом терену.

„Надамо се новим бодовима и да ћемо бити у прва два-три места на табели, како бисмо у другом делу првенства наставили ка зацртаном циљу, односно пласману у суперлигу“, закључио је Каћански.

Хунор Радатович двоструки првак Србије

Хунор Радатович је појединачни првак Србије, као и првак Србије у комбинацији у категорији кадета. Појединачно је заузео прво место са оборених 596 чуњева. Други је Урош Папић/Кристал Зрењанин/ са оборених 560, трећи Милош Рајић/Кристал Зрењанин/са оборених 547 чуњева. У комбинацији Радатович први са оборених 1.155, други Папић са оборених 1.119, а трећи Тадија Цвијановић/Колубара Лазаревац/ са 1.092 оборена чуња.

Вукашин Љубојев