ВестиСпорт

Џудо: Џудо медаље у Бечеј стижу са свих страна

На 28. међународном меморијалном џудо турниру „Владан Петровић“ за узраст полетараца до млађих сениора, који је одржан је 13. и 14. маја уз присуство 682 такмичара из 54 клуба са територије седам држава, екипа Младости из Бечеја првог дана узела је учешће са 10 такмичара и освојила три бронзане медаље. Њима су се окитили Филип Попов, Вања Лепеш Ковач и Хана Поучки.

Другог дана такмичења у Падинској Скели, Младост из Бечеја представиле су две такмичарке које су избориле друго и треће место. Сребро у категорији старијих девојчица до 52 килограма припало је Анастасији Радовановић, док је у истој категорији али до 44кг бронзу освојила Наталија Гужвић.

Наредно такмичење на ком су боје Бечеја бранили момци и девојке из нашег града било је у Баји у Мађарској на међународном џудо турниру за млађе и старије дечаке и девојчице.

На такмичењу је наступило 292 такмичара из 51 клуба са подручја Мађарске и Србије.

Златне медаље на овом надметању освојили су Вања Лепеш Ковач у категорији млађих дечака до 31 кг, а код млађих девојчица Славица Васић до 44 кг.

Сребрна одличја припала су Анастасији Радовановић до 52 кг и Војиславу Јакшићу до 38 кг, док су бронзана одличја изборили Филип Попов до 31 кг, Мартен Грцић до 35 кг и Огњен Остојић до 46 кг.

Вукашин Љубојев