Спорт

Џудо: Након летње паузе џудисти у борбама за медаље

После летне паузе, џудисти бечејске „Младости“ поново су на татамију где вредно тренирају. Млади спортисти учествовали су 9. септембра на међународном џудо турниру „Трофеј Тамиша“ у Београду, на коме је наступило 596 такмичара из 66 клубова из 9 држава, а у екипи „Младости“ истакао се Филип Попов који је освојио бронзану медаљу у конкуренцији 26 такмичара.

Након овог такмичења Бечејци су наступили на Палама на 28. меморијалном џудо турниру „Рајко Кушић“, на коме су постигли одличан резултат освајањем две златне медаље, Вања Лепеш Ковач у категорији до 31 кг и код старијих девојчица Анастасија Радовановић у категорији до 48 кг која је уз медаљу проглашена и за најбољу такмичарку турнира и тиме добила и пехар. Луцији Сремчевић припало је друго место код старијих девојчица у категорији до 52 кг.

Осам „младосташа“ учествовало је 16. септембра у Бијељини на међународном џудо турниру „Трофеј Пантера“ на коме је на-ступило 386 такмичара из 53 клуба из осам држава. Прво место, и златном медаљом окитила се Хана Поучки. Друга места припала су Алексеју Крижевцу и Филипу Попову, док је Вања Лепеш Ковач освојио бронзану медаљу.

У Београду је 23. септембра одржан је „Куп Црвене Звезде“ за узраст полетараца, млађих и старијих дечака на коме је наступило 460 такмичара из 49 клубова са простора пет земаља. У екипи „Младости“ од седам такмичара најбоља је била Слађана Вењхарт која је освојила бронзану медаљу у категорији+ 43 кг.

Последње такмичење на ком су учествовали наши џудисти било је у Степановићеву 24. септембра првенство Војводине за млађе дечаке и девојчице. Наступило је 188 такмичара из 29 клу-бова. Једину и то бронзану медаљу освојио је Марко Османхаџић у категорији + 66 кг који ће са петопласираном Славицом Васић наступити на државном првенству 30. септембра у Београду. Други део екипе младих џудиста у недељу 30. септембра учествује на међународном џудо турниру у Рожајама у Црној Гори.