ВестиСпорт

Џудо: Успеси на два Првенства Војводине

Дванаесте Олимпијске спортске игре ученика у џудоу одржане су у Новом Саду 29. маја, а учешће је узело 515 ученика из 277 школа Србије.

Из наше општине са школског првенства Војводине пласирала су се четири ученика. Међутим, такмичио се само Филип Попов ученик ОШ „Здравко Гложански“ који је освојио
златну медаљу, док је Виктор Лакић ученик ОШ „Шаму Михаљ“ имао је добар наступ, иако је такмичење завршио у  другом колу.

Првенство Војводине за млађе дечаке и сениоре у мушкој и женској конкуренцији одржано је у Степановићеву 1. јуна. Учествовало је 180 млађих дечака из 28 клубова, међу којима и 12такмичара џудо клуба „Младост“.

„Филип Попов и овога пута био је доминантан у својој категорији и врло ефектно завршио све три борбе и тако дошао по титуле првака Војводине. Славица Васић у категорији до 44 кг
заузела је друго место, а Слађана Вењхарт у најтежој категорији +56 кг освојила је бронзану медаљу. Њих троје уз Огњена Остојића, као петопласираног у категорији до 46 кг, наступиће на шампионату Србије 15. јуна у Београду. Вања Лепеш Ковач, од кога смо очекивали добар резултат, завршио је такмичење у другом колу“, рекао нам је Милорад Лончаревић, тренер џудо клуба „Младост“.

Истог дана одржано је и првенство Војводине за сениоре на коме је наступио Бојан Мартицки у категорији до 100 килограма, освојивши бронзану медаљу наставио је континуитет бављења овим спортом и учешћа на такмичењима, додао је он и казао да идућег викенда наступају на међународном џудо турниру у Бијелом Пољу у Црној Гори.