ВестиСпорт

Фудбал: ОФК Бечеј 1918 и наредне сезоне у Српској лиги

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 одиграо је и више него одлично последњих пет кола и обезбедио опстанак у Српској лиги Војводина, па ће тако љубитељи плаво-беле екипе
и у наредној сезони моћи пратити и бодрити момке са Тисе у српсколигашком каравану.

Солидно су стартовали, сада већ у протеклој сезони Бечејци и до деветог кола уписали шест победа, три пораза и нашли се на трећој позицији на табели, након чега слади народски речено права катастрофа.

Од десетог до деветнаестог кола екипа Бечеја уписује само један бод, односно девет пораза и један реми. У том тренутку бивају на 13. месту на табели, што је место испод црте и загарантовано испадање из лиге.

Оно што управа клуба истиче јесте да се након лошег низа највеће заслуге за „враћање у живот“ Бечеја преписују шефу стручног штаба Драгану Ивановићу.

Велико име у српском фудбалу, тренер са УЕФА профи лицен цом који је водио клубове у Српској, Првој и Супер лиги, попут ЧСК Челарева, Бачке, београдског Рада, Напретка из Крушевца, но восадске Војводине и других, у клуб је пристигао на зимској паузи, 16. јануара.

Од самог почетка је како и сам признаје знао да га чека огроман и тежак посао, екипа Бечеја последњих шест мечева у првом делу сезоне уписала је исто толико пораза, потом је уследио одлазак ве ликог броја играча из клуба, што је резултирало да Ивановићу на појединим тренинзима присуствује свега неколико играча. Ипак уз много напора до краја сезоне успео је да „склопи коцкице“ и Бечеј задржи у Српској лиги.

Након последњег 30. кола ОФК Бечеј 1918 заузео је 10 место на табели са 40 бодова, односно са 12 победа, четири ремија и 14 пораза.

Вукашин Љубојев