ВестиСпорт

Фудбал: ФК Војводина пораз за крај

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта остао је савладан у оквиру последњег 30. кола Војвођанске лиге Север, од екипе Солунац Н&Ђ Јерковић Карађорђево са чак 5:0.

Иако је прво полувреме протекло без голова и у егал борби, гостујућа екипа у 47. минуту начиње мрежу Шовљанског, након чега креће суноврат Градиштанаца.

У листу стрелаца до краја меча уписали су се Колунџија у 47, Килибарда у 50, Божовић у 57, Слијечевић у 63. и Косовац у 68. минуту.

Ово је уједно био најубедљивији пораз Воше, у сада већ протеклој сезони, након којег је завршила такмичење на 11. позицији на табели са 39 бодова, односно са 12 победа, три ремија и 15 пораза и што је занимљиво са нултом гол разликом. Наиме плаво бели-бели су постигли али и примили по 52 гола.

Уз турбулентну сезону, у Војводини је дошло и до раскида сарадње са шефом стручног штаба Лазаром Дабижљевићем, који је у свом другом ангажовању на месту тренера предводио клуб у 23 утакмице и остварио девет победа, две нерешене утакмице и дванаест пораза.

Након одласка Лазара, Управа клуба на челу са Стојаном Стојановићем договорила је сарадњу са Душаном Медићем из Бечеја, родом из Ловћенца, који од скора поседује лиценцу УЕФА А категорије.

Медић је у преосталих 7 утакмица остварио половичан учи-нак, са три победе, три пораза и једним ремијем.

Играчи одлазе на кратак заслужени одмор, док за управу клуба то неће бити случај.

Како истиче председник ФК Војводина Стојан Стојановић, челницима тек сада предстоји посао око разматрања играчког кадра за наредну сезону.

Уз бригу о играчком кадру, управа ће у току лета свакако радити и на инфраструктури објекта али и на припремама и одржавању великих традиционалних спортских догађаја, који ће се одвијати на простору СРЦ Ђорђе Тапавица Џоја у овом насељеном месту.

Вукашин Љубојев

Слика: фејсбук страница ФК Војводина Бачко Градште