ВестиСпорт

Спортски риболов: Екипа Тисе из Новог Бечеја победник Кечига купа

Екипа „Тиса“ из Новог Бечеја победник је јубиларног педесетог по реду „Кечига купа“, који је одржан протеклог викенда у организацији Удружења спортских риболоваца „Кечига“ из Бачког Петровог Села.

Сребрним медаљама окитила се екипа из Мола, док је треће место припало пецарошима из екипе „Кечига 1“ из Бачког Петровог Села. За победника писте са 3.835 грама, изборио се Драган Глоговац који је пецао у сектору три за новобечејску „Тису“.

На такмичењу у спортском риболову учешће је узело 68 такми-чара из шеснаест екипа са територије Војводине и једне из Босне и Херцеговине.Такмичарски део одвијао се на каналу ДТД у Бечеју, док је доде-ла пехара, медаља и дружење било уприличено у „Кући великих породица“ у Бачком Петровом Селу.

Због лепог дружења, али и дивних људи који чувају традицију риболовачког друштва из Бачког Петровог Села, исидора Попов Тапавички одлучила је пре неколико година да постане покровитељ како такмичења која током године организује „Кечига“, тако и самог удружења.

Када је реч о даљим плановима у Удружењу спортских риболоваца „Кечига“, једно је сигурно, а то је да нема одмора у наредном периоду, јер су пред њима многа такмичења на којима ће гостовати али и на којима ће бити организатори. Вукашин Љубојев