ВестиДруштво

Еко-Бечеј: Додељене награде на ликовном конкурсу

Претходне недеље завршен је и пролећни ликовни конкурс које је удружење Еко-Бечеј у сарадњи са ОШ „Шаму Михаљ“ из Бечеја расписало поводом Дана планете земље. Назив и тема овогодишњег конкурса била је „Заједно за нашу планету“.

С обзиром да се сваке године, 22. априла обележава се Међународни дан планете Земље у циљу скретања пажње грађанима на значај очувања природе и спречавања негативних последица по животну средину удружење „Еко-Бечеј“, чија основна мисија и правац деловања је екологија и еколошки активизам, посебно у смислу едукације деце и младих посветили су овај наградни конкурс пре свега школском узрасту деце и младих.

На конкурс је пристигло 84 рада који су оцењени и разврстани на категорије према узрасту учесника. Па је тако посебну категорију чинила предшколска група, затим ученици нижих разреда основне школе па виших разреда и на крају средњошколци. Оцењивани су групни радови школских одељења. 

У ОШ „Шаму Михаљ“ подељене су и награде а радови су још увек изложени у Спомен кући „Браћа Тан“. Награде најбољим радовима додељене су 22. априла. 

Предвиђено је и да ови радови буду након изложбе у Спомен кући „Браћа Тан“ овде у Бечеју и у Мађарској захваљујући партнерима из Баје.

Од тих 84 рада награђено је чак 50 радова  из прикупљених донација спонзора. 

У категорији предшколског узраста као најбољег рада прво место су поделили петровоселско забавиште у Макадију, група васпитачице M. Фекете и A. Торма и вртић „Сунчица“ васпитачице E. Аврамов i M. Kadaš. 

Као најбољи радови нижих основних школа оцењена су такође два рада и то ученици првог разреда ОШ „Светозар Марковић“ из Бачког Градишта (1ц) и ученици првог разреда ОШ „Јован Микић“ из Суботице (1ц)

Прво место као најбољи рад виших разреда основне школе такође деле две школе и то групни рад ОШ „Петефи Шандор“ и ручни рад ОШ „Здравко Гложански“под менторством Уне Ћирић

Групни рад Гимназије Бечеј проглашен је као најбољи ове године у категорији средњих школа.