Elismerések a legsikeresebb tanulóknak

Értékes ajándékokban részesültek a Vuk díjasok és a generáció diákjai

Óbecse község legjobb és legsikeresebb általános és középiskolás tanulói június 19-én, pénteken elismerésben és értékes díjakban részesültek az e tanévben nyújtott kiváló teljesítményükért. A községházán megtartott hagyományos ünnepségen a helyi önkormányzat 83 díjat osztott ki a Vuk diplomásoknak és a generáció diákjainak.
A generáció legjobbjai a középiskolákban laptop számítógépet kaptak, a Vuk diplomások értékes könyvajándékot vehettek át, a legsikeresebb nyolcadikosok pedig táblagéppel térhettek haza. A helyi önkormányzat egyébként minden évben értékes ajándékokban részesíti a községi, körzeti, tartományi és köztársasági versenyeken eredményt elért tanulókat is, azonban a idén a koronavírus járvány miatt meghirdetett rendkívüli helyzet okán elmaradtak ezek a megmérettetések.
Az önkormányzatból azt mondják, igyekeznek minden évben értékes ajándékokkal megköszönni a legszorgalmasabb tanulóknak a munkájukat és igyekezetüket, valamint motiválni őket a jövőbeli tanulmányaikban és a céljaik elérésében. Az önkormányzat számára eddig is prioritást képezett az oktatás Óbecse község területén, ez ezután is így marad.
A generáció diákja a középiskolások között Dušica Došić lett a Közgazdasági-Kereskedelmi Iskolából, Veselin Erdeljan a Műszaki Iskolából, Tót Szilárd a Gimnáziumból, és Kulcsár Ottó a Testvériség Általános és Középiskolai Iskolából. Az általános iskolák tanulói között a generáció legjobbja Milana Ševo lett a Zdravko Gložanski Általános Iskolából, Cservenyák Kitti az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolából, Lapis Dávid a Sever Đurkić Általános Iskolából, Keller Zsóka a bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskolából, Ördög Noémi a Petőfi Sándor Általános Iskolából, és Koncz Antónió a Petar Konjović Zeneiskolából.
A fiatalok elégedettek elért eredményeikkel. Vannak, akik számítottak arra, hogy ők lesznek a generáció diákjai, mivel az első osztálytól kezdve igyekeztek, de akadtak olyanok is, akiket meglepett, hogy ők lettek a legsikeresebbek az iskolájukban.