Óbecse

Először volt falunap Bácsföldváron

Vasárnap (július 15-én) először szerveztek falunapi ünnepséget Bácsföldvárona Đorđe Tapavica Džoja  sportközpontban. A rendezvényt szombaton a Đina Humanitárius Szervezet Játsszunk együtt! elnevezésű, immár második alkalommal megszervezett rendezvénye vezette fel, ennek keretében a sajátos nevelési igényű, a nevelőszülőkkel és szociálisan veszélyeztetett környezetben élő, valamint roma gyerekek szombaton és vasárnap is hét különböző foglalkozáson vehettek részt.

A falunap vasárnap sertéspörköltfőző-versennyel kezdődött, amelyen 15 csapat vett részt. A legjobb pörköltet a Bácsföldvári lipicai nevű csapat főzte, a második helyen a csúrogi Boronj Egyesület végzett, a harmadik helyet pedig a bácsföldvári Vodokanal Mesterei csapat szerezte meg.

A rendezvény keretében kézimunka-kiállítás is nyílt, az Óbecsei Ifjúsági Szervezet kézműves termékeket és könyveket árult, adománygyűjtés keretében pedig a falu moziterme villanyhálózatának a javítására gyűjtöttek pénzt a szervezők.

Este felléptek a Đeram és a helyi magyar kultúrkör, valamint a bori kultúregyesület táncosai is. Az estet a bácsföldvári Stevan Sekulić vezette újvidéki Parlament együttes koncertje zárta.