Друштво

ЕТШ: Пуно смеха, плеса и музике

Лепо уређено двориште Економско трговинске школе је било одлична сценографија за веома свечано и лепо организован испраћај матураната генерације 2021. године. У присуству свих професора и родитеља ђаци су сами себи креирали и направили овај испраћај. Наравно, уз помоћ појединих професора и особља школе.

Гост свечаности, Светлана Вулетић је и у име општине Бечеј поздравила ову генерацију ученика у одала им признање за све успехе које су постигли током свог школовања. Поздравила је и све ученике који су вредно учили и радили и постизали завидне резултате на такмичењима или се истицали у знању и залагању током целокупног школовања. На крају је свим матурантима пожелела много среће и успеха у даљем школовању или послу.

Гордана Ковачев, директорица школе је обраћајући се овој генерацији матураната у свом говору рекла: „Драги наши матуранти, тинејџерима време проведено у нашој школи прође муњевитом брзином. Вама генерацији 2021. прошло је брзином светлости. Дошли сте пре три или четири године, навикавали се прве године на нову школу, наставнике и правила.Највеће проблеме правила вам је стручна терминологија.У други разред ушли сте мирно уз све несташлуке које носи ваша прелепа младост. У трећем и четвром разреду десила се корона, изолација, онлајн настава односно настава на даљину. За вас наше наставнике и ваше породице. Срећом и то пролази и можемо да вас овако лепо, весело и достојанствено данас испратимо из наше школе и да сачекамо нове ђаке. Будуте срећни, весели и здрави. Учите, забављајте се и волите. Будите добри људи и срећан вам пут.“

Свечани део програма углавном су креирали сами ђаци школе и то претежно сами матуранти. Сви завршни разреди су добили прилику да се на себи својствен и оригиналан начин опросте од своје школе и другова из клупе. Добили су парче сцене да запевају нешто, одиграју или одглуме неки кратак скеч или да се присете бисера и пошалица из клупа. Разредни професори сваког одељења су се такође уз кратко обраћање опростили свако са својим разредом и овом генерацијом ученика.

Гордана Ковачев, директорица школе, Далила Дујаковић, чланица општинског већа задужена за образовање и социјалну заштиту и Светлана Вулетић, заменица председника општине су на крају уручиле и дипломе и поклоне свим заслужним ученицима школе. Уручиле су и Вукове дипломе и прогласили свечано ђака и спортисту генерације.

Школовање се за матуранте Економско трговинске школе завршило симболичним пуштањем балона са порукама које су упутили свету у који сад свако од њих сам улази.

Катарина Милић, ђак генерације је можда мало неуобичајено за ученике овог профила школе решила да крене након завршетка неким другачијим путем, што сведочи и о ширини образовања које пружа ова претежно стручна школа.

„Искрено нисам очекивала да ћу ја бити ђак генерације али сам наравно пресрећна и стварно ми је драго што сам имала прилику да будем уопште у трци за ову титулу. Даље планирам да упишем књижевност на Филозофском факултету и надам се да ћу упаси на буџет и да ће бити све у реду, како то иде. Нећу ништа превише да говорим и одлучујем у напред. Задовољна сам и презадовољна а што се тиче успеха, можда сам могла мало боље када је просек у питању али на крају је сва испало супер.“

Добитници Вукових диплома су: Марија Јоцковић, Валентина Јагарчев, Ненад Божић, Лена Фекете, Клаудиа Тот
Ђак генерације је Катарина Милић а спортиста генерације је Жељана Нешебик.