Друштво

Техничка школа: Први корак ка будућности

Матуранти Техничке школе су се од својих професора и од своје генерације другара из разреда опростили свечаном доделом диплома и сведочанстава која је била организована на самом градском тргу, на платоу испред школе. Дипломе награђеним ученицима завршних разреда ове стручне школе доделиле су директорица школе Тијана Грујић и представнице локалне самоуправе Далила Дујаковић, чланица општинског већа задужена за образовање и социјалну заштиту и Светлана Вулетић, заменица председника општине.

Окупљеним ученицима, професорима и родитељима матураната најпре се обратила директорица школе:
„Поштовани професори, поштовани родитељи, задовољство ми је да вас све поздравим и захвалим вам што сте својим присуством увеличали данашњи дан. Данас је дан када наши матуранти узимају своје дипломе у руке. Драги матуранти, верујем да ћете постати све што желите и што можете да будете. Градите вашу будућност онако како ви желите а знање и вештине које сте стекли у овој школи нека вам помогну у томе. Ово је ваш дан и то је најбитније.“ рекла је директорица Тијана Грујић.

Ученица Мирослава Егић је у име ове генерације матураната послала поруку својим другарима и професорима:
„Не кажу узалуд да је најлепше ђачко доба, с обзиром да је тада све збринуто и лепо. Проводимо много времена са пријатељима, упадамо у исте проблеме, заједнички их решавамо, заједно се смејемо и причамо. Међутим дошло је време за промене. Промене које за собом доносе низ нових искустава. Из свега смо научили како да постанемо бољи људи, како да будемео једни уз друге као тим и као пријатељи. Ове четири године су нам помогле да након свега приметимо колико је уствари био ђачки живота важан за нас и наше усмеравање. Са некима из ове школе се можда више никада нећемо срести али и после нас, као и после многих генерација остаје низ вредних тренутака, разговора и шала. И можда ако заборавимо на све те тренутке надам се да нећемо заборавити једни друге, надам се да ћемо се наћи једни другима кад то буде потребно. … Корачамо ка будућности и стрепимо од исте, јуримо своје снове. Очекује нас дуг пут, пут пун препрека и захтева које морамо савладати. Професори, научили се нас како да будемо људи, како да пливамо овим немирним водама и време је да то све применимо. Хвала вам за сваки уложен труд, за сваку помоћ, сваки савет и све што је довело до тога да вас памтимо као велику породицу, пријатеље и чуваре успомена. Наш растанак ће бити само чувар нашег дивног доба, наше успомене ће бити подстицај за још нових тренутака и једнако вредних успомена.“

Добитници Вукове дипломе у Техничкој школи су: Душан Јоцковић, Виктор Ереш, Игор Вираг, Андреа Палинкаш
Ђак генерације је Душан Јоцковић, а спортиста генерације: Бошко Каприш.

„Презадовољан сам својим успехом, било је напорно али успео сам. Искрено нисам очекивао да ћу бити ђак генерације али био ми је то циљ. Уписаћу, надам се Факултет техничких наука, конкретно смер индустријски менаџмент.ˮ. рекао нам је Душан Јоцковић, ђак генерације

Осим њих награђени су и Мирослава Егић (за изузетно залагање у ваннаставним активностима школе), Данијел Ковачевић (најбољи електромеханичар за термичке и расхладне уређаје) и Заварко Акош (за исзузетан успех из области веб програмирања).