КЗМ: Акција уређења трим стазе у Горанском

Канцеларија за младе општине Бечеј је у суботу, 19. јуна, организовала радну акцију уређења трим стазе у Горанском парку. На позив КЗМ одазвао се велики број младих али је било и доста старијих наших суграђана. Циљ акције је било уређење трим стазе која је после зимског периода била у прилично запуштеном стању, било је очигледно да ће бити потребна мало детаљнија обнова укључујући и уређење простора око стазе.

Ова трим стаза у Горанском парку веома је популарна за рекреативце али и за оне који се баве озбиљнијим тренингом, посебно током летњих месеци јер је углавном у хладовини околног дрвећа па је и трчање или ходање лакше и удобније чак и током дана. Трим стаза око парка урађена је 2017. године уз подршку Министарства омладине и спорта и Општине Бечеј.

За потребе уређења стазе КЗМ је купио одређену количину потпуно новог малч. Млади акцијаши су уклонили коров и биљке са стазе, стари малча је допуњен новим малчом. Враћена је и обновљена инфо табла. Организатори кажу да су веома задовољни урађеним и да је акција била веома успешна, пре свега због одличне атмосфере и великог ентузијазма свих који су учествовали. Посебно су задовољни одазивом јер је било чак око 70 учесника. Из КЗМ-а су најавили и нове акције ускоро.