Друштво

Феникс-плус: Одржана скупштина удружења и подела пакетића најмлађим члановима

На скупштини Друштва за афирмацију инвалида Феникс-плус, одржана овог поподнева, изгласане су функције, председника, секретара, записничара и оверивача, али такође су изнети приоритети којима ће се удружење у наредном периоду бавити.

Републички фонд за здравствено осигурање, ПИО фонд, Народна библиотека, Градско позориште, институције су оно најхитније чиме треба да се бавимо, због архитектонских баријера“, рекао је председник друштва за афирмацију инвалида Стеван Марков, за лист Бечејских дана.

Поред тога, како каже, један од горућих проблема су ивичњаци, који би омогућили особама са инвалидитетом што већу самосталност у граду, поред изградњи надстрешњица, односно рампи.

То нам је исто један од горућих проблема, као и да се уради приступ Дому пензионера особама са инвалидитетом, односно корисницима инвалидских колица Толико је излупан бетон да је немогуће тамо прићи.Тако би наши чланови удружења могли да се упишу код пензионера и учествују у разним активностима.“

Марков је изјавио да би општина Бечеј требало да пружи највећу подршку особама са инвалидитетом, а том приликом је најавио да ће на пролеће имати састанак са председником општине, др. Вуком Радојевићем, када ће му изнети приоритете како би се уклониле препреке са којима се особе са хендикепом у општини Бечеј суочавају.

Поред Стевана Маркова на место преседника удружења изгласани су и секретар удружења Шандор Пастор, као и записничар и оверивач удружења, Гомбар Олга и Пеце Жолт.

На крају самог догађаја, најмлађи чланови удружења добили су пакетић од Деда Мраза.

Иначе од 2008. године, на побољшању положаја особа са инвалидитетом у Бечеју активно ради Друштво за афирмацију инвалида Феникс-плус, које данас броји око 150 чланова.

Друштво за афирмацију особа са инвалидитетом Феникс-плус, Удружење Феникс-плус, скупштина удружења, подела пакетића најмлађим члановима