КолумнеРазонода

Јесмо ли били добри у току године?

Крај године само што није, а тад се обично провлачи дечије или боље да кажем родитељско питање: Јесмо ли били добри ове године?

Знате како кажу, Деда Мраз ће ти донети поклоне само ако си био или била добро дете и слушала своје родитеље. Ево моја млађа сестра ме упита то фамозно питање, плашећи се да ли ће добити поклон.

Ја се сада питам, шта тачно значи бити добар?

То је добар начин да деца слушају ауторитет, односно родитеље, а опет систем не дозвољава родитељима неку весту стрикtности, као што је то пре било.

Сећам се када сам имала година као моја сестра и тачно сам знала да уколико нешто урадим било то добро или лоше, следе последице-позитивне или негативне.

Данас је на деци да одлуче све, а плашим се да нису ни свесни колико је то добро или лоше, пошто је им систем тo допустио.

Поклони јесу једна лепа ствар, поготово ако се потрудите како бисте то нешто заслужили, мада пошто увек постоји неко али… морам да упитам нешто и себе и све Бечејце.

Питање је следеће: Јесмо ли били довољно добри да погрешимо, да будемо рањиви, да се извинимо уколико смо неког повредили?

Сматрам да пошто су празници право време за рефлексију, ево оставићу вам тему за премишљање:

Јесмо ли били довољно добри да бисмо могли да дамо пример својој деци, унучићима, брату или сестри?

Поред тога што сам знала последице, такође сам као и моја сестра, имала добре примере да се угледам.

Дакле, само размислите, уживајте са породицом, пријатељима, партнером.

Ширите љубав 🙂

Срећни Божићни и Новогодишњи празници!

Јулијана Палинкаш