Друштво

„Конвој са срцем“: Мали Бечејци дочекали Шофер Мраза

Као што је најављено велики „Конвој са срцем“ који организује „Друг на друму“ кренуо је у недељу и већ на самом почетку прошао је и кроз Бечеје где су их у центру града дочекали клинци. Шофер Мраз је подели поклоне, ту је била и Шофер Мразица, клинци су могли да завире у велики камион.

Био је то прави спектакл који је за бечејске малишане био и Божић и Нова година све одједном.

Екипа шофера сад пред собом наредне недеље има још на хиљаде километара да пређе. Разлог зашто је Бечеј увек незаобилазна тачка на путу овог празничног хуманитарног конвоја лежи и у томе да је оснивач организације „Друг на друму“ наш суграђанин Петар Видовић.

Ово је четврти пут да се организује ова празнична хуманитарна акција.

Конвој је ове године кренуо из Врбаса па преко Турије стигао у недељу 24. децембра увече у Бечеј на Бадње вече. Поред Војводине и централне Србије, конвој стиже и на Косово и Метохију где ће бити подељено око 190 пакетића, конвој иде и за за Републику Српску где ће бити подељено још 135 пакетића.

Ове године биће подељено негде око 800 пакетића.

Предвиђено је да се конвоју прикључе и локални превозници. Текући рачун удружења „Друг са друма“ за уплату донација је: 200-3412890101888-95, а више о активностима удружења, можете погледати на сајту drugsadruma.com.