Друштво

ПУ „Лабуд Пејовић“: Новогодишњи пакети играчака

Пред сам крај године и у ПУ „Лабуд Пејовић“ подељени су новогодишњи пакетићи. Припремљено је било око 200 пакетића у свим васпитно образовним установама и то по четири пакета играчака за сваку групу.

Ова идеја реализована је на иницијативу председника општине Бечеј др Вука Радојевића који је пакете и уручио. Он је 30. децембра посетио вртић „Колибри“ и том приликом уручио новогодишње пакетиће играчака за децу у свим објектима Предшколске установе „Лабуд Пејовић“. Укупно издвојена средства за ово била су у износи од пола милиона динара.

„Средства утрошена за набавку новогодишњих пакетића нису из буџета општине Бечеј, већ смо обезбедили донацију од људи добре воље, који су заједно са нама желели да обрадују децу и улепшају им предстојеће празнике. Сматрам да је овај поступак значајан са аспекта друштвене одговорности и бриге о најмлађима, што је и било у фокусу нашег деловања у претходном периоду. Ови новогодишњи пакетићи заправо су одраз наше континуиране подршке и пажње усмерене ка деци, а знамо да су празници време када се деца највише радују поклонима и верујем да ће их са задовољством користити у наредном периоду. Управо кроз игру деца развијају своје моторичке способности, машту, креативност, али и бројне социјалне вештине. Зато смо уверени да је ово мали допринос томе, њиховом развоју, лепшем и срећнијем одрастању, као и квалитетном провођењу времена у вртићу“, рекао је председник општине Бечеј др Вук Радојевић.

Он је истакао да је локална самоуправа у претходном пери-оду учинила значајне кораке у погледу подршке породицама на територији општине Бечеј, најпре омогућивши бесплатан вртић за сву децу.

„И у наредној години настављамо са оваквом политиком, обезбедићемо бесплатне уџбенике за све прваке, као и превоз за све средњошколце од идуће школске године, односно од септембра. Поред тога, дуплирали смо износ једнократне новчане накнаде за прворођено дете и од 2024. то ће износити 40.000 динара. Уједно, предвидели смо суфинансирање пре-наталних тестова оним трудницама код којих постоји меди-цинска индикација за то“, закључио је др Радојевић.