Спорт

ФК Јединство из Бачког Петровог Села првак Међуопштинске лиге

Фудбалски клуб Јединство из Бачког Петровог Села освојио је титулу првака Међуопштинске фудбалске лиге Бачка Топола – Мали Иђош – Врбас – Бечеј – Србобран. Њима је пехар уручио секретар те лиге Владимир Николић, након утакмице 21. кола коју су одиграли против Младости из Радичевића (2:2).
“Захвалио бих свима који су на било који начин помогли нашем клубу и екипи. Момци су сјајни, на свакој утакмици су давали свој максимум. На почетку нисмо ни мислили да ће титула бити наша, али на крају нам се пружила шанса за то и ми смо је искористили. Наш тим чине три играча из Бачке Тополе, а сви остали су из села и мислим да је управо и у томе наш највећи успех”, казао је капитен Шандор Михалец.
Истини за вољу, фудбалери Бачког Петровог Села су шампионску титулу обезбедили и пре те утакмице, а иако је реч о тимском успеху, ипак је добрим делом за то заслужан Тибор Ерег, председник и голман ФК Јединство.
“Више пута сам дизао победнички пехар, али је драж овог последњег је што је освојен за моје родно место. Прошле сезоне смо се скупили, а то је било веома тешко ранијих година. Остварили смо заједнички циљ, а у томе смо имали и подршку Општине Бечеј и наше Месне заједнице”, са поносом истиче Тибор Ерег.
Након 21. кола ФК Јединство шампионску титулу освојили су са 44 бода. Током првенства извојевали су 14 победа, два пута су одиграли нерешено, док су два пута изгубили. Предстоји им утакмица баража како би изборили пласман за виши ранг – Подручну фудбалску лигу Суботица.

Вукашин Љубојев