Спорт

ФК Војводина добила новог тренера и нова – стара појачања

ФУДБАЛ

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта добио је новог тренера, али и појачања у играчком кадру. Вошу ће у наредној сезони предводити Ото Барта, док су се у њене редове вратили Ненад Кудрић и Љубомир Живановић.
Нови-стари тренер задовољан је што се враћа на место старих успеха, јер је своју тренерску каријеру започео управо у Војводини и до пре једне деценије носио је њихов дрес.
“У то време сам још активно студирао и пре 17 година сам преузео овдашњу школу фудбала. Тада као млад и неискусан тренер успео сам да са својом екипом освојим прво првенство у историји ФК Војводина. Конкуренција је била јака, 15 клубова из много већих места него Бачко Градиште. Те године су поникли многобројни играчи који су касније отишли у квалитетну лигу у Нови Бечеј и тамо је играли са великим успесима. Касније су годинама носили боје Војводине из Бачког Градишта, као сениори. У овај клуб сам се више пута враћао као играч и сваки пут смо били прваци тих лига
У наредним недељама очекују се преговори за долазак нових играча. Међутим, два имена су позната.
“У клуб се, након повреде, враћа Ненад Кудрић који је за Војводину постигао 99 голова. Он ће задужити дрес број десет. Осим њега, долази нам и млади Живановић који је носио дрес ТСЦ-а. Био је код нас у јесењем делу првенства и одиграо око 400 минута, па је прешао у његов матични клуб у Србобран и тамо се добро показао. Изразио је жељу да се врати код нас и да настави са новим тренером и са нама, старим људима из управе”, казао је председник ФК Војводина, Горан Кудић.
ФК Војводина има у плану да у клуб доведе још 7-8 играча и тако појача своје редове пред почетак новог првенства, а циљ је врх табеле.

Вукашин Љубојев