Спорт

ФК Војводина стартовала са припремама

Фудбалски клуб Војводина из Бачког Градишта отпочео је са припремама за пролећни део сезоне. На прозивци, која је обављена на главном терену ОФК Бечеј 1918, присуствовали су чланови управе, тренери и двадесет играча, међу којима тројица новајлија.
Након поздравне речи и кратког говора председника клуба Горана Кудрића, момцима се обратио и тренер Ото Барта, а потом су се сви заједно упутили на помоћни терен Градског стадиона крај Тисе, где је одрађен први овогодишњи тренинг.
Подсетимо, фудбалски клуб Војводина јесењи део сезоне завршио је на петој позицији Војвођанске лиге Север са 27 бодова односно са осам победа, три нерешене утакмице и четири пораза.
„Наше амбиције за наставак сезоне су да останемо при врху, међу првих четири до пет екипа на табели, да не паднемо испод овог места. Ипак, највеће амбиције су нам да остане што више здравих играча, без повреда и да тако завршимо ову полусезону“, казао је Горан Кудрић, председник ФК Војводина.
Он се уједно захвалио ОФК Бечеј 1918 јер су омогућили Вошиним играчима да први део припема заврше на тренеру са вештачком травом.
„То нам много значи јер ћемо сачувати наш терен, а уједно се надам да ће бити много мање повреда него код нас. Хвала им још једном од срца и наш терен је за њих увек отворен и добро дошли су у Градиште кад год пожеле на тренинг“, казао је Кудрић.
Када је реч о играчком кадру за сада је једино Ненад Кудрић прешао у ОФК Бечеј 1918, Урош Топић и Никола Савин имају понуде других клубова, док су Никола Раковац и Дејан Бошков слободни играчи.
На терену су поред неких од поменутих фудбалера виђени Боривој Бабин, Димитрије Илић, Немања Јанковић, Братислав Јелић, Давор Јелић, Мартин Јелић, Немања Наранчић, Никола Новаковић, Миодраг Пеленгић, Давид Петровић, Александар Проданов, Милош Рајачић, Данијел Солдат, Алекса Татић, Ален Хасчић, Слободан Шегуљев, новајлије Милан Поповић из ФК „Динамо“ из Будисаве, Зоран Олујић из ФК „Младост“ Радичевић и Веселин Допуђ из кадестског састава, док су оправдано одсутни били Младен Бошњак, Давид Кудрић и Благоје Стјепановић.
Прелазни рок траје до 2. фебруара.
„Гледаћемо да доводимо млађе играче – 2003, 2004. и 2005. годиште. Предност ће имати играчи из ОФК Бечеј 1918, који нису пронашли своје место тамо, који немају довољно минутаже. Циљ нам је да направимо добре играче из наша два клуба, а они који буду били бољи да иду да играју за Бечеј и да се такмиче у вишем рангу“, истакао је председник ФК Војводина.
Што се тиче контролних утакмица, у прва два меча Војводина ће бити у уози домаћина, али на помоћном терену ОФК Бечеја. Прва утакмица заказана је за суботу, 22. јануара, када ће Воша снаге одмерити са екипом из Торњоша, а потом и 30. са фудбалерима Станишића. Након два домаћинства следе гостовања, у Ади 2. фебруара. Петог фебруара против Нафтагаса у Елемиру, и шестог у Надаљу са Напретком. Након тога следе три утакмице у Бечеју и то 9. фебруара са фудбалерима Младости из Турије, потом 13. фебруара Младости из Бачког Јарка, 20. фебруара са Препородом из Новог Жедника док је генерална проба и уједно четвртфинале купа ФСС на територији ПФС Суботица у Таванкуту.
Наставак првенства почиње у недељу 6. марта2022. године, утакмицом 16. кола у Гајдобри против ФК Херцеговца, а завршава се у недељу 5. јуна 2022. године утакмицом 30. кола у Бачком Градишту против ФК Његош из Ловћенца. Како напомињу у клубу планирано је да се одигра једно ванредно коло и то у среду 20. априла утакмицом 23. кола које ће се одиграти у Бачком Градишту против ОФК Младост АПА из Апатина.

Вукашин Љубојев