Спорт

“Фортуна Сукур метал” освајач Новогодишњег турнира у малом фудбалу

Сениорска фудбалска екипа “Фортуна Сукур метал” освајач је Новогодишњег турнира у малом фудбалу, који је у протеклих нешто више од двадесетак дана одиграван у Установи за спортску и културну активност омладине “Ђорђе Предин Баџа” Бечеј. Победничка екипа у финалној утакмици савладала је “Чајкине асове” са 4:3, а поред пехара са собом је понела и 350 хиљада динара. Другопласираној екипи припало је 100 хиљада динара, док је трећепласирна екипа “Кнот Аутофлекс” победом над тимом “Аутосервис Кудрић” (4:2) освојила 50 хиљада динара.
Подсетимо након шест година, у Бечеју је поново одржан Новогодишњи турнир у малом фудбалу у организацији Општине Бечеј, која је заједно са привредним сектором обезбедила и финансијску подршку за овај велики спортски догађај.
“Чињеница да је Општина Бечеј после пет пуних година паузе организовала Новогодишњи турнир у малом фудбалу радује, верујем, све љубитеље спорта у Бечеју. И то не само због чињенице да је наградни фонд био убедљиво највећи на територији АП Војводине, већ зато што је окупио преко 25 тимова, велики број ветеранских, пионирских и кадетских екипа. Мислим да је ово био месечни празник фудбала у ком смо сви учествовали и уживали. Захваљујем се свим фудбалским структурама које су изнеле овај догађај и ово је нешто што морамо да гајимо и нешто у шта морамо да улажемо. Велики број младих је узео велику улогу у организацији овог догађаја, а то само доказује да су омладина и спорт један заједнички капитал, заједничка енегрија у коју морамо континуирано да улажемо”, навео је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.
“Екипе које су учествовале на турниру су задовољне. То нам је мотивација да га догодине још јаче, боље и лепше организујемо”, са поносом је казао Ото Барта, један од организатора.
Када је реч о индивидуалним наградама за најбољег играча турнира проглашен је Чедомир Томчић из екипе “Фортуна Сукур Метал, за најбољег стрелца са 10 постигнутих голова изборио се Братислав Јелић из екипе “Аутосервис Кудрић”, док је за најбољег голмана проглашен Боривој Бабин, такође из екипе “Аутосервис Кудрић”.
У категорји пионира (2008. годиште и млађи) титула најбоље екипе припала је “БЛ Спортиву” који је у финалу савладао “Надаљ” са 2:1, док су се у борби за треће место састали “Гладиатор Максимус” и “Ивес Парфем Бечеј”, а након два полувремена од по 15 минута бољи су били момци из екипе “Гладиатор Максимус” са 3:0.
Међу кадетима (2006. годиште и млађе) због неодазивање друге екипе, треће место, без одигравања утакмице припало је тиму “Нови Бечеј”, а у финалном мечу “Жицини Асови” након нерешеног резултата (1:1) савладали су на пенале (3:2) “Гладиатор Максимус”.
Што се тиче ветерана, у завршној финалној утакмици “Фортуна” је савлада “Кафе Фабрику” са 5:0.
Најбољи стрелац код пионира био је Данило Киш, код кадета Александар Барта, а код ветерана Марко Бубања.
Као најбољи играчи истакли су се Вукашин Радоњић код пионира, Марко Божичић код кадета и Бојан Ловре код ветерана, док су за најбоље голмане проглашени Ненад Стојшић код пионира, Алекса Батинић код кадета и Милош Андрић код ветерана.

Вукашин Љубојев