Óbecse

Fotóklub alakul Óbecsén

Fotóklubot gründol Óbecsén néhány lelkes fotós. Az ötletgazda Németh Róbert, aki a község amatőr és hivatásos fényképészeit szeretné egy közös szakmai szervezetbe tömöríteni.

-A civil szervezet megalapításának a gondolata azért ötlött föl bennem, mert gyakran fordultam meg különféle fotós rendezvényeken, ahol azt láttam, hogy más településeken szoros kötelék alakult ki a fotósok között a közös klubnak köszönhetően. Úgy gondoltam, Óbecsén is jó lenne szervezett keretek között barátkozni, tapasztalatot cserélni, képzéseket tartani. Ma már a korszerű technikának köszönhetően szinte bárki fotózhat, ezért hasznos lehet egy olyan egyesület, amely tömöríti a hasonló érdeklődési körű, kreatív embereket. Azt szeretnénk, hogy mások is felismerjék a fotózás szépségét – mondta el Németh Róbert.

Az óbecsei fotósok egyelőre a közösségi hálón tartják a kapcsolatot egymással, de ha minden a tervek szerint alakul, hamarosan a nyilvánosság egy kiállítás vagy műhely keretében a leendő klub tagjainak a munkáival is megismerkedhet majd.

-Elsősorban barátkozni és fejlődni szeretnénk. Komoly terveink vannak, kiállításokat szeretnénk szervezni és részt kívánunk venni a község művelődési életében. Nagyon fontos az információcsere is, mert nagy kár lenne, ha egy tehetséges fotós azért maradna le valamilyen lehetőségről, mert nincs tudomása az eseményekről és a pályázatokról, vagy nem tud részt venni másutt szervezett képzéseken. Szükségünk lesz egy helyiségre is, ahol műhelymunkákat, képzéseket tarthatnánk – osztotta meg velünk terveiket Németh Róbert.

Az alapítók most azon dolgoznak, hogy a klubot bejegyeztessék. A klub hivatalos megalakulása után az érdeklődő fotósokkal tematikus fényképezést szerveznek majd a községben, és a legjobban sikerült fényképekből kiállítást fognak szervezni.

Azok, akik részt szeretnének venni az alakuló fotóklub munkájában, jelentkezzenek a fotoklubbecej@gmail.com címen.

F.R.