Спорт

Фудбал: Бечеј бољи од Борца из Шајкаша

Омладински фудбалски клуб Бечеј 1918 уписао је нова три бода, савладавши на Градском стадиону крај Тисе екипу Борца из Шајкаша са 1:0.

Утакмица 27. кола која је играна у Бечеју протекла је у јаком ритму, са пуно трчања и жеље са победом на обе стране. Много већи број прилика и шанси имали су домаћи, док су гости, који су важили за фаворита у овој утакмици, јер су у врху табеле, имали свега неколико шутева у оквир гола Бечеја. Два различита полу времена и само један виђен гол, све то је резиме суботњег меча.

Прву стопостотну прилику у 18. минуту имао је Тедић, као и Тутњевић пола минута касније. Коначно домаћи до гола стижу у 22. минуту када Дервиши упошљава Тедића који је сигуран за 1:0. Најозбиљнију прилику гости имају у 25. минуту, али је голман Дринчић све то пратио и одлично сачувао своју мрежу. Имали су домаћи још неколико шанси до краја првог дела, али ништа од тога није реализовано, тако да се на одмор отишло са минималцем (1:0).

У другом делу нешто растерећенија игра и забележена само једна добра прилика и то у 62. минуту када се Дервиши нашао очи у очи са голманом Петровићем. Ипак до краја меча резултат је остао непромењен.

Екипа Бечеја након овог меча налази се на 10. позицији на табели Српске лиге Војводина, са 35 бодова, а оно наредно што очекује момке са Тисе јесте меч у Новом Саду против тамошњег Кабела који се игра у суботу у јутарњем термину.

Вукашин Љубојев