Спорт

Џудо: Медаља за Стојкова на Европском купу

Бивши члан џудо клуба „Младост“, садашњи такмичар нишког „Кинезиса“, Александар Стојков на Европском купу у Сарајеву, одржаном 20. и 21. маја освојио је бронзану медаљу у категорији до 100 кг у конкуренцији 22 такмичара из 25 Европских држава.

На турниру је наступило 297 такмичара.

На Првенству Војводине у џудоу за старије дечаке и девојчице, одржаном 13. маја у Степановићеву, у конкуренцији од 157 такмичара из 29 клубова Војводине од четворо такмичара џудо клуба „Младост“ бронзаном медаљом окитила се Анастасија Радовановић у категорији до 44 кг и тиме стекла право наступа на државном првенству 27. маја у Београду.

Истог дана одржано је и Првенство Војводине за јуниоре (м+ж) уз учешће 106 такмичара из 25 клубова. Леон Бенкович је у категорији +100 кг освојио бронзану медаљу, а Невена Грбић у категорији +78 била је прва. Они су се пласирали на Првенство Србије које је одржано 20. маја у Београду. Невена Грбић је завршила такмичење у другом колу, док Леон Бенковић није наступио због болести.

Екипа од седам полетараца и старих девојчица наступила је 20. маја у Мађарској у Домасеку на 17. „ТОКМАНГ“ купу за млађе узрасне категорије уз учешће 304 такмичара из седам држава. Бронзаним медаљама окитили су се Анастасија Радовановић у категорији до 44 кг. и Марко Османхаџић у категорији + 66 кг.

На 45. такмичењу Гранд ПРИX у Римавској Соботи у Словачкој, одржаном је 6 маја, наступило је 653 такмичара из 63 клуба из осам држава.

„На овом изузетно масовном и добро организованом турниру наступило је и седморо наших такмичара. Филип Попов је био најбољи у својој узрасној категорији, а близу медаља били су и Анастасија Радовановић, Вања Лепеш Ковач и Каћа Перић са освојеним петим местом. Сутрадан смо учествовали на кампу који је организовао домаћин такмичења и после два дана вратили се задовољни са оним што смо доживели на овом турниру“, рекао нам је тренер џудо клуба „Младост“ Милорад Лончаревић.

Вукашин Љубојев